ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Μπροστά κατά 36,5% στην παράσταση νίκης

Απαισιόδοξοι οι Έλληνες-Εκτός Βουλής ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-Μπροστά κατά 36,5% στην παράσταση νίκης

​Διψήφιο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου – που ξεπερνά τις 11 ποσοστιαίες μονάδες (28,5% έναντι 17%)- καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ενώ στην παράσταση νίκης η διαφορά υπέρ της ΝΔ φτάνει τις... 36,5 ποσοστιαίες μονάδες (52,5% έναντι 16%)!

Το «άνοιγμα» της ψαλίδας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων φαίνεται να εξηγείται από την αρνητική εκτίμηση των κυβερνητικών επιδόσεων στην κοινή γνώμη (8 στους 10 εκτιμούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση) και την απαισιοδοξία που επικρατεί για το μέλλον (8 στους 10 εκτιμούν ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ σημειώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17%, η ΧΑ είναι τρίτο κόμμα με 8%, 6% λαμβάνει το ΚΚΕ, 4,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, 3% η Ένωση Κεντρώων, 2,5% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 2% οι ΑΝΕΛ, από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι, η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας, 5% άλλα κόμματα, ενώ 19% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Κυβερνητικές επιδόσεις

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις της κυβέρνησης το 86% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο, το 7% δηλώνει ικανοποιημένο και το 7% ούτε ικανοποιημένο, ούτε δυσαρεστημένο. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το 69% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου αναφέρει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τις κυβερνητικές επιδόσεις, με 18,5% να απαντά ότι είναι ικανοποιημένο και το 12,5% να δηλώνει ούτε ικανοποιημένο, ούτε δυσαρεστημένο.

Απαισιοδοξία

Εξάλλου, το 81% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, προς τη σωστή το 10,5%, ενώ ΔΞ/ΔΑ απαντά το 8,5%.

Brexit και Grexit

Θετική εξέλιξη για τη Βρετανία χαρακτηρίζει το Brexit το 40,5% των ερωτηθέντων, ενώ αρνητική το 43%, 7,5% απαντά ούτε αρνητική ούτε θετική, ενώ 9% δηλώνει ΔΞ/ΔΑ. Αρνητική εξέλιξη για την Ελλάδα χαρακτηρίζει το Brexit το 51% των Ελλήνων, θετική το 21,5%, ούτε θετική ούτε αρνητική το 18,5%, ενώ 9% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Ευρώ και όχι δραχμή θέλουν οι Έλληνες

Σημειώνεται ότι σε ερώτηση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ, το 53,5% των ερωτώμενων επιθυμεί παραμονή στην ευρωζώνη, 37% επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, ενώ 9,5% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Δείτε στο Pdf που ακολουθεί όλη τη δημοσκόπηση:

Final_SkaiTaseis_27-29June16[1].pdfFinal_SkaiTaseis_27-29June16[1].pdf

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top