ΤΟΡΠΙΛΗ από Χουλιαράκη: «Δεν υπάρχουν ισοδύναμα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια»

Αδειάζει μεγαλοπρεπώς τον Καμμένο: «Δουλειά του να βρει τα ισοδύναμα»

ΤΟΡΠΙΛΗ από Χουλιαράκη: «Δεν υπάρχουν ισοδύναμα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια»

​Βόμβα μεγατόνων πέταξε σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν τα ισοδύναμα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια και αδειάζοντας μεγαλοπρεπώς τόσο τον Π. Καμμένο, όσο και τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας, οι οποίοι όπως είπε δεν έχουν κάνει καμία πρόταση για ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μην ισχύσει το πάγωμα.

Όπως είπε απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Θ. Δαβάκη, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου ότι έχει βρει τους κωδικούς του προϋπολογισμού του υπουργείου του που θα περικοπούν, ώστε να βρεθούν ως ισοδύναμα τα χρήματα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια και οι ωριμάνσεις στις ένοπλες δυνάμεις, μέχρι σήμερα δεν έχουν σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να ελεγχθούν και να αξιολογηθούν.

«Μένουν 3 μήνες να βρούμε ισοδύναμα γι’ αυτά τα μισθολόγια. Δεν είναι όμως δική μας δουλειά να τα βρούμε. Περιμένουμε προτάσεις από τα υπουργεία Άμυνας, Παιδείας και Δικαιοσύνης. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει κάποια πρόταση, αλλά είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα γίνει κι αυτό», είπε ο κ. Χουλιαράκης.

Μετά την τοποθέτησή του αυτή, ο κ. Δαβάκης, αλλά και ο προεδρεύων Ν. Κακλαμάνης δεν έκρυψαν την έκπληξή τους για την αδράνεια του υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου και ο κ. Χουλιαράκης τους απάντησε:

«Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω ότι οι υπουργοί Άμυνας, Παιδείας και Εσωτερικών θα καταθέσουν τις δικές τους ισοδύναμες προτάσσει μόνιμου χαρακτήρα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια. Ο χρόνο που έχουμε μπροστά μας είναι άπλετος. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουμε λάβει καμία τέτοια πρόταση. Και εγώ έχω ακούσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας που έχει αναφέρει του κωδικούς του προϋπολογισμού που προτείνει να περικοπούν για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων. Περιμένουμε να μας σταλούν στο υπουργείο Οικονομικών για να αξιολογηθούν ότι πρόκειται για περικοπές πάγιων δαπανών, γιατί τέτοιες πρέπει να είναι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top