Ο Γερμανός Γκάμπριελ ζήτησε ανάπτυξη και δουλειές για την Ελλάδα!

"Μεγάλος φίλος και σύμμαχος" ο αντικαγκελάριος για τον Σταθάκη

Ο Γερμανός Γκάμπριελ ζήτησε ανάπτυξη και δουλειές για την Ελλάδα!

​Μετά από πολλά χρόνια συζήτησης για τη λιτότητα, έχει έρθει η ώρα να συζητήσουμε για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτό τόνισε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε δείπνο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Ο κ.Γκάμπριελ εξέφρασε το σεβασμό του για τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι σε σύγκριση με αυτές, οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη Γερμανία στο παρελθόν ήταν ένα «ανοιξιάτικο αεράκι».

Ο γερμανός αντικαγκελάριος εκτίμησε πως μετά από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης «έχουμε τελειώσει με κάποια θέματα και ό,τι έχει συμφωνηθεί».

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η τήρηση των συμφωνηθέντων πρέπει να συμπληρωθεί με ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.
Επεσήμανε την ανάγκη να δημιουργηθεί θετικό επενδυτικό κλίμα, ώστε να πειστούν οι επιχειρηματίες ότι αξίζει να επενδύσουν στην Ελλάδα και ως βασικές προϋποθέσεις γι’ αυτό ανέφερε το σταθερό πλαίσιο (να μην αλλάζει, όπως είπε, ο φορολογικός νόμος κάθε εξάμηνο) και να υπάρχει διαφάνεια στην δημόσια διοίκηση.

Χαρακτήρισε εσφαλμένα τα στερεότυπα με τα οποία γινόταν τα τελευταία χρόνια η συζήτηση μεταξύ Γερμανών –Ελλήνων, με τους Έλληνες να θεωρούν ότι οι Γερμανοί επιβάλλουν τη σκληρή λιτότητα και τους Γερμανούς να θεωρούν τους Έλληνες ως μη παραγωγικούς.

Σταθάκης: Επιστροφή στην ανάπτυξη με βιώσιμο και δίκαιο τρόπο

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Οικονομίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης τόνισε από την πλευρά του ότι με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, έκλεισαν δυο μεγάλες ενότητες: η δημοσιονομική και η χρηματοπιστωτική στα��ερότητα.

«Η πρόκληση μπροστά μας είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη με βιώσιμο και δίκαιο τρόπο», δήλωσε, χαρακτηρίζοντας τον κ.Γκάμπριελ ως "μεγάλο φίλο και σύμμαχο" της Ελλάδας.

Δείτε επίσης:

Παυλόπουλος-Γκάμπριελ: Η Ευρώπη θα προχωρήσει και χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top