Στην Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων το χάος με τα σκουπίδια στην Κέρκυρα

Στη συνεδρίαση υπό τον Φλαμπουράρη

Στην Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων το χάος με τα σκουπίδια στην Κέρκυρα

Τη συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον συντονιστή Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, απασχόλησε το ζήτημα του αδιεξόδου με την λειτουργία του ΧΥΤΑ στην Κέρκυρα, που έχει γίνει αιτία να κατακλυστεί από σκουπίδια η πρωτεύουσα του νησιού, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε την εξέταση της πορείας των έργων διαχείρισης απορριμμάτων στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Ειδικά για την Κέρκυρα τονίστηκε ότι πρέπει να ληφθεί κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου να λειτουργήσει προσωρινά ξανά ο ΧΥΤΑ του Τεμπλονίου.

«Το γεγονός ότι υπάρχει στη διάθεση της Περιφέρειας Ιονίων νήσων κονδύλι 4.200.000 ευρώ για σχετικά έργα μπορεί να βοηθήσει να αποσυμφορηθεί άμεσα η κατάσταση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας.

Σχετικά πάντως με τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Ιόνιων νήσων, οι Υπουργοί που συμμετείχαν στη συνεδρίαση εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην κατάθεση των Περιφερειακών τους Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων.

Για τις υπόλοιπες Περιφέρειες ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει ότι οι προβλεπόμενες διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν εντός των αμέσως επόμενων μηνών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στις Περιφέρειες Κρήτης και Ηπείρου έχουν ήδη υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό τα έργα Διαχείρισης απορριμμάτων. Ειδικότερα στην Ήπειρο ο Περιφερειακός σχεδιασμός ΠΕΣΔΑ περιλαμβάνει και Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα κατασκευαστεί με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Αντίστοιχα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η α��τίστοιχη απόφαση αναμένεται να υπογραφεί άμεσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top