Μαντάς: «Δεν ήταν θετικό το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών για τις δυνάμεις της Αριστεράς»

«Ανοιχτό το παιχνίδι για μια διακυβέρνηση Σοσιαλιστών – Podemos»

Μαντάς: «Δεν ήταν θετικό το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών για τις δυνάμεις της Αριστεράς»

​Το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Μαντάς στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm, τονίζοντας πως δεν ήταν θετικό για τις δυνάμεις της Αριστεράς.

«Προφανώς το αποτέλεσμα για τις δυνάμεις της Αριστεράς και τις δυνάμεις που και εμείς συμμετέχουμε και εκπροσωπούμε, δεν ήταν θετικό. Χωρίς αμφιβολία αυτή η διαπίστωση νομίζω ότι υπάρχει. Ωστόσο υπάρχουν δυνατότητες και στην Ισπανία, θα έλεγα ότι είναι ανοικτό το παιχνίδι για μία διακυβέρνηση Σοσιαλιστών - Podemos και κάποιων άλλων, δεν έχει κλείσει αυτό. Ωστόσο, προφανώς έχει, αυτή τη στιγμή, πρωτοκαθεδρία ο κ. Ραχόι», είπε.

Προσπαθώντας να ερμηνεύσει μάλιστα το αποτέλεσμα ο κ. Μαντά τόνισε:

«Διαμορφώθηκε ένα σκηνικό που η Κεντροδεξιά υπό τον Ραχόι, παρά τα εμφανή σκάνδαλα στελεχών της κυβέρνησής του, μπόρεσε και αύξησε τη δύναμή της και τις έδρες της στη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου. Οι Podemos, μαζί με την Ενωμένη Αριστερά δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τη δεύτερη θέση. Δεν ξέρω αν η εξήγηση για όλα αυτά είναι το Brexit και η απίστευτη ρευστότητα που υπάρχει σε όλο το ευρωπαϊκό επίπεδο, στην ίδια τη Μ. Βρετανία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top