Γιούνκερ: Θαυμάζω τους Έλληνες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα

«Η ευρωζώνη δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την Ελλάδα» δήλωσε

Την πεποίθησή του ότι "η ευρωζώνη δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την Ελλάδα" εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος υπογράμμισε επίσης ότι "η Ελλάδα καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες" στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων.
Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Γιούνκερ στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews ενόψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως έδωσε σκληρή μάχη ώστε η χώρα να παραμείνει στην Ευρωζώνη κ��ι πως "από το καλοκαίρι του 2015 κανένας δεν μιλάει στα σοβαρά για Grexit".
"Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καταφέραμε και οι ελληνικές αρχές και οι αρχές της ευρωζώνης να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία και η συμφωνία αυτή γίνεται σεβαστή και από τις δύο πλευρές", εξήγησε.
"Θαυμάζω τους Έλληνες για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα", δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της Κομισιόν, αφού προηγούμενως έχει αναγνωρίσει την "τεράστια ευθύνη που πέφτει στους ώμους καθενός Έλληνα και καθεμιάς Ελληνίδας".
Για το μεταναστευτικό, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε στη συνέντευξή του στο Euronews πως "πρέπει να υποστηρίξουμε τις χώρες του μετώπου, όπως η Ελλάδα, και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα όσο περισσότερο μπορούμε".
Σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα περί παραμονής ή εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, εξέφρασε την ελπίδα ότι "τους Βρετανούς θα οδηγήσει η κοινή λογική, επειδή η κοινή λογική είναι βρετανική αρετή" και ότι το Brexit δεν θα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top