Στη Λέσβο ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Τον υποδέχθηκε η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Στη Λέσβο ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

​Στη Λέσβο έφτασε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν, ο οποίος είχε νωρίτερα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ συναντήθηκε με εθελοντές, όπως αναφέρει το Lesvos Post, ενώ θα μεταβεί στο hot spot της Μόρια, όπου θα συναντηθεί με αιτούντες άσυλο. Παράλληλα, θα επισκεφθεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του δήμου στον Καρά Τεπέ.

Η επίσκεψή του στη Λέσβο θα ολοκληρωθεί το απόγευμα.

«Η Ελλάδα είναι άξια θαυμασμού και χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα. Δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί μόνη της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού» τόνισε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή με τον Αλέξη Τσίπρα.
bankimun20.jpg
Καλωσορίζοντάς τον στη Λέσβο, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, είπε: «Σας καλωσορίζω στη Λέσβο και εύχομαι κατά τη διάρκεια της παραμονής σας οι συνομιλίες να είναι παραγωγικές και να συμβάλλουν στη διαχείριση του μεγάλου και πρωτόγνωρου προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος και στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιβαρύνσεων που έχουν δεχθεί οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου».

Η περιφερειάρχης προσέφερε στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ένα δώρο συμβολισμού, ένα ομοίωμα πλοιαρίου που βρέθηκε σε ανασκαφή τάφου στο Αρχοντίκι Ψαρών.

67B6SR32.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Το σωσίβιο που προσέφερε στον Μπαν Κι Μουν ο Τσίπρας!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top