ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ εναντίον του Πολάκη: Τον κατηγορούν για θεσμικό ατόπημα

«Καφενειακός τύπος» ο υπουργός

ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ εναντίον του Πολάκη: Τον κατηγορούν για θεσμικό ατόπημα

​Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα που ξέσπασε από τις δηλώσεις του Π. Πολάκη για τους δικαστές με σύσσωμη την αντιπολίτευση να εξαπολύει δριμεία επίθεση εναντίον του ίδιου, αλλά και τους πρωθυπουργού.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «κυβερνητικό θίασο» και «σκορποχώρι» και αναφέρει:

«Ο κυβερνητικός θίασος ανεβάζει νέα παράσταση. Ο ένας Υπουργός βρίζει αδίστακτα τη Δικαιοσύνη. Ο άλλος τον αδειάζει διστακτικά. Ο κ. Τσίπρας προσποιείται πως δεν ακούει την ύβρη σε βάρος της Δικαιοσύνης και των δικαστικών. Στηρίζει έτσι ένα μείζον θεσμικό ατόπημα. Την εκτροπή του Υπουργού του. Και επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνησή του είναι σκορποχώρι».

ΠΑΣΟΚ: Ωμή και προκλητική απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών

Στο ίδιο πνεύμα και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ η οποία τονίζει πως «το νέο παραλήρημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Πολάκη, αυτή τη φορά εναντίον των δικαστικών λειτουργών, επιτείνει το κλίμα αμφισβήτησης των δημοκρατικών θεσμών».

«Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε λιγότερο από άλλη μία προκλητική, ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών με ισοπεδωτικές γενικεύσεις και σενάρια, χωρίς στοιχεία, για παραδικαστικό κύκλωμα. Ο χρόνος που ο κ. Πολάκης επέλεξε για να επιτεθεί στο δικαστικό σώμα, λίγες μόλις ώρες μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για παλαιότερες εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη, μόνο ως αθώα σύμπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί να παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι σκιών και απειλών στην καρδιά της δημοκρατίας μας. Με ”αφέλεια” και δήθεν δονκιχωτισμό, η Κυβέρνηση σκηνοθετεί μάχες με φανταστικούς εχθρούς προς δημιουργία εντυπώσεων, την ώρα που “κλείνει τα μάτια” στις πραγματικές εστίες διαφθοράς, όπου κι αν αυτές εντοπίζονται».

Ποτάμι: Καφενειακού τύπου δηλώσεις με ύφος ψευτόμαγκα

Πιο ειρωνική ήταν η ανακοίνωση του ��οταμιού εναντίον του Π. Πολάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «καφενειακό τύπο».

«Ο κ. Πολάκης δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι είναι υπουργός. Με το γνωστό ύφος του ψευτόμαγκα συνεχίζει τις καφενειακού τύπου δηλώσεις. Επειδή οι καταγγελίες είναι πολύ βαριές, τον καλούμε να μιλήσει συγκεκριμένα και με στοιχεία. Απ΄ όσα είπε ο υπουργός προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα για την κυβέρνηση: τι κάνει αν σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας, αυτόν της δικαιοσύνης, επικρατεί η ανομία; Πώς την ανέχεται; Τι έχει κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο για την αντιμετώπιση του παραδικαστικού κυκλώματος που καταγγέλλουν οι υπουργοί της; Εκτός κι αν όλα αυτά είναι από τις γνωστές κουβέντες του αέρα, που είναι το αγαπημένο σπορ των υπουργών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top