ΑΥΤΑ θα είναι τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – Τι άλλα ΠΡΟΝΟΜΙΑ παρέχονται

Αιτήσεις από μέσα Ιουλίου – Φωτίου: Θα δοθεί σε 30 δήμους

Από τα μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Όπως τόνισε η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το επίδομα θα δοθεί σε 30 δήμους, στους οποίους θα εφαρμοστεί πιλοτικά έως το τέλος του έτους, ενώ «έως τότε θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας».

Σύμφωνα με την κα Φωτίου για την ένταξη στο επίδομα θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα των τελευταίων έξι μηνών, από τη στιγμή υποβολής της αίτησης.

Η ίδια σημείωσε ότι τα προνοιακά και οικογενειακά επιδόματα θα συνεχίσουν να καταβάλλονται, ενώ συμπλήρωσε ότι το εισόδημα θα συνοδεύεται από μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση, όπως:

- Δωρεάν φάρμακα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

- Δωρεάν νερό

- Σχολικά γεύματα στους Δήμους που έχουν πληγεί από τη φτώχεια, για όλα τα παιδιά

- Πειραματικά θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο επιδότησης ενοικίου

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε πως θα υπάρξει διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ για νέο χαμηλότερο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ χαρακτήρισε μία από τις προτεραιότητες του προγράμματ��ς την ένταξη του 10% των δικαιούχων στην αγορά εργασίας.

«Δεν πρέπει το δίκτυ προστασίας να μετατραπεί σε δίκτυ του ψαρά εγκλωβίζοντας τους συνανθρώπους μας στη φτώχεια» υπογράμμισε η κα Φωτίου.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε ότι το ΚΕΑ θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top