Γιατί ο Αλεξιάδης έθεσε θέμα παραίτησης

Παρουσίασε στοιχεία για τους φορολογικούς ελέγχους που δείχνουν ότι γίνεται "good job"

​Στοιχεία για την εξέλιξη και τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων που έχουν διεξάγει οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών, έδωσε στη Βουλή την Δευτέρα, ο αρμόδιος υπουργός, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ, ο κ.Αλεξιάδης αναφέρθηκε σε όσα έχουν γίνει στον τομέα των ελέγχων φτάνοντας στο συμπέρασμα πως το υπουργείο Οικονομικών, λειτουργεί πλέον πιο αποδοτικά απ’ ότι στο παρελθόν. Όπως είπε, για τη λίστα Λαγκάρντ το 2015 ελέγχθηκαν 96 υποθέσεις και βεβαιώθηκαν 173,9 εκατ. ευρώ, όταν ένα χρόνο νωρίτερα τα αντίστοιχα νού��ερα ήταν 38 υποθέσεις και 23,4 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο των φορολογικών ελέγχων σημείωσε πως για το 2014 ελέγχθηκαν 6.622 υποθέσεις και βεβαιώθηκαν 3.653 παραβάσεις, ενώ για το 2015, ελέγχθηκαν 26.000 υποθέσεις και βεβαιώθηκαν 10.668 παραβάσεις.

«Να είστε σίγουροι πως αν στο τέλος της συζήτησης δεν αποδειχτεί ότι κάναμε δουλειά στο Υπουργείο Οικονομικών αυτό το χρόνο και δεν είχαμε αποτελέσματα εγώ θα παραιτηθώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top