Κουμουτσάκος κατά Φίλη: Ο πανικός και η αγωνία είναι κακοί σύμβουλοι

Η ΝΔ δεν έχει ανάμειξη ή εμπλοκή στην κίνηση των πολιτών "Παραιτηθείτε" ανέφερε

Δριμεία κριτική άσκησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος στο Νίκο Φίλη, για τις νέες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας όσον αφορά στη συγκέντρωση που οργανώνει η κίνηση «Παραιτηθείτε», την προσεχή Τετάρτη.

Μιλώντας συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε:

«Κάτω από το βάρος των αδιεξόδων και των μεγάλων προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν, έκαναν σύμβουλό τους τον πανικό. Η αγωνία και ο πανικός προκαλούν υπερχειλίζουσα αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα. Ποιοι μιλούν για οριακή συνταγματικότητα; Αυτοί που πρωταγωνιστούσαν στις καταλήψεις; Αυτοί που διακήρυσσαν ότι την προηγούμενη Κυβέρνηση θα την έριχναν στους δρόμους;».

Όσον αφορά τον ισχυρισμό του κ. Φίλη ότι η διαδήλωση που οργανώνεται από πολίτες είναι στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι ότι η δήλωση αυτή του Υπουργού Παιδείας συγκρούεται με τη συνταγματική νομιμότητα, όχι μια, αλλά δύο φορές. Συγκρούεται με το άρθρο 5 που ορίζει ότι “καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή”. Συγκρούεται προπάντων με το άρθρο 11 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα του “συνέρχεσθαι”. Το δικαίωμα της συγκέντρωσης, της διαδήλωσης, της διαμαρτυρίας».

Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε: «Στην κίνηση αυτή των πολιτών η Νέα Δημοκρατία δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή. Είναι συνειδητή απόφασή μας που διατυπώθηκε από την πρώτη στιγμή. Καθένας, ως πολίτης, κάνει αυτό που αισθάνεται και πιστεύει. Και οι πολιτικές δυνάμεις, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, έχουμε υποχρέωση να ακούμε το��ς πολίτες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top