ΦΡΕΝΟ στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση βάζει και ο Βούτσης

«Η συνταγματική αναθεώρηση θα γίνει κατά τις πρόνοιες του Συντάγματος»

ΦΡΕΝΟ στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση βάζει και ο Βούτσης

​Κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να γίνει δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Η συνταγματική αναθεώρηση θα γίνει κατά τις πρόνοιες του Συντάγματος. Οι ιδέες που υπάρχουν για λαϊκή ετυμηγορία – πάνω σε επιμέρους ζητήματα – είναι θέματα που πρέπει να εξεταστούν ως διαδικασία. Είναι θετικό να υπάρχουν ιδέες», είπε.

Συγκεκριμένα για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Βούτσης τόνισε πως πρέπει σύντομα να διευκρινιστεί και να έρθει η νομοθεσία στη Βουλή για την αλλαγή του, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα να υπάρξει νόμος που να μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως και όχι στις επόμενες εκλογές.

Σημείωσε ακόμα πως το όριο του 3% πρέπει να διατηρηθεί, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν πρέπει να φτάνουμε στα όρια των προσωπικών στρατηγικών.

«Είναι ένα ελάχιστο όριο για να γίνεται νομοθετική εργασία και να υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας», είπε.

Τέλος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, απέφυγε να τοποθετηθεί και αρκέστηκε να πει:

«Κι εγώ θα περιμένω αυτό τον απροκατάληπτο διάλογο που θα υπάρξει μέσα στον Ιούνιο και στον Ιούλιο για να δούμε αυτές τις λεπτές αποχρώσεις που μπορεί να γίνουν και δύσβατοι Ρουβίκωνες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top