"Ανάσα" μίας εβδομάδας γι�� τις τελευταίες λεπτομέρειες της δόσης!

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

​Η Ελλάδα έχει χρόνο να εκπληρώσει τις τελευταίες διοικητικές λεπτομέρειες μέχρι και την στιγμή που θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών του Γερμανικού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα, για να εγκρίνει την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, «η διαδικασία στη Γερμανική Βουλή είναι η πρώτη από τις πέντε κοινοβουλευτικές διαδικασίες που απαιτούνται πριν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) εκταμιεύσει τα χρήματα προς την Ελλάδα».

Η απόφαση να δοθεί χρόνος ως και την στιγμή της γερμανικής συνεδρίασης, πάρθηκε αφού διαπισ��ώθηκε συναντίληψη και κατανόηση για τον διοικητικό χρόνο που απαιτείται για τo κλείσιμο των τελευταίων μικρολεπτομερειών που έχουν σχέση με τα ελληνικά προαπαιτούμενα, κατά τη διάρκεια του χθεσινού Euro Working Group, το οποίο συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη. Σήμερα το EWG συνεδρίασε και πάλι τηλεφωνικά και καταγράφηκε η σχετική πρόοδος.

Βεβαίως, κανείς δεν αποκλείει η ολοκλήρωση να έρθει και λίγο πριν, για παράδειγμα στο EuroWorking Group, στις 9 του μήνα στο Ελσίνκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top