Επίθεση Βερναρδάκη στον Θεοδωράκη: «Ανακρίβειες και στρεβλώσεις για τα πλαστά πτυχία»

Για «ιδεοληψίες νεοφιλελεύθερων» απαντά στην κριτική του επικεφαλής του Ποταμιού

Επίθεση Βερναρδάκη στον Θεοδωράκη: «Ανακρίβειες και στρεβλώσεις για τα πλαστά πτυχία»
Επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης για το θέμα των «πλαστών» τίτλων σπουδών, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, στην οποία του καταλογίζει επικεφαλής του Ποταμιού «ανακρίβειες» και «στρεβλώσεις».
«Το πρόβλημα που αφορά στα "απολυτήρια" (όχι πτυχία) Λυκείου, δεν αφορά πλαστά έγγραφα αλλά πιστοποιητικά τα οποία εκδόθηκαν από δύο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στην Άρτα, τα οποία έχουν ελεγχθεί πριν το 2007 και τα οποία λειτουργούσαν παράτυπα. Ούτε όσοι απόκτησαν αυτά τα πτυχία έδωσαν εξετάσεις στον ΑΣΕΠ για να μπουν στο Δημόσιο, ούτε βέβαια έχουν γίνει όλοι δημόσιοι υπάλληλοι. Σε κάθε περίπτωση γίνεται ήδη επανέλεγχος και θα δοθεί άμεση λύση στο πλαίσιο της νομιμότητας και του κανονισμού λειτουργίας που διέπει τον Δημόσιο Τομέα, για όσες παρατυπίες διαπιστωθούν» αναφέρει η ανακοίνωση.
Το Γραφείο Τύπου του κ. Βερναρδάκη υποστηρίζει ακόμα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, των οποίων ο διορισμός ανακλήθηκε λόγω πλαστών πιστοποιητικών ή δικαιολογητικών, από το 2013 μέχρι και το πρώτο τετράμηνο του 2016, ανέρχεται στους 493 μόλις, που αντιστοιχούν σε ποσοστό στο 0,08% του συνόλου του δημοσίου τομέα.
«Δεν πρόκειται για "χιλιάδες υπαλλήλους", χιλιάδες είναι οι ιδεοληψίες που έχουν οι νεοφιλελεύθεροι» υποστηρίζει η ανακοίνωση!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top