Τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου με τους θεσμούς - Τρέχει για να προλάβει την εκταμίευση

Αγκάθια τα 15 προαπαιτούμενα

Τηλεδιάσκεψη Τσακαλώτου με τους θεσμούς -  Τρέχει για να προλάβει την εκταμίευση
Τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς θα έχει σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εντός της ημέρας, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να βρει λύση στα 15 περίπου προαπαιτούμενα στα οποία ζητά συγκεκριμένες ενέργειες η τρόικα μέχρι την 1η Ιουνίου ώστε να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα η αξιολόγηση και να εκταμιευθεί η δόση, καθώς στις 2 Ιουνίου συνεδριάζει για το ίδιο ζήτημα το ΔΣ της ΕΚΤ.
Στα «αγκάθια» περιλαμβάνεται η απελευθέρωση πώλησης των «κόκκινων» δανείων με εγγύηση του δημοσίου, τα ισοδύναμα της αναδρομικής επιστροφής του ΕΚΑΣ, για τα οποία δεσμεύθηκε η κυβέρνηση στη Βουλή, η ολοκλήρωση συγκεκριμένων αποκρατικοποιήσεων κ.α.
Καθώς τα χρονικά περιθώρια πάντως είναι ασφυκτικά, ένα ερώτημα είναι με ποιον τρόπο θα υπάρξουν διασφαλίσεις προς τους εταίρους και αν αυτές θα υλοποιηθούν με τροπολογίες στη Βουλή ή με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν και στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και επισήμως επρόκειτο για την τακτική εβδομαδιαία συνάντηση των κορυφαίων υπουργών, στην οποία συζητήθηκαν οι προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου και τα νομοθετήματα που θα έρθουν στη Βουλή.
Τη Δευτέρα αναμένεται η κατάθεση στη Βουλή του νέου αναπτυξιακού νόμου και θα ακολουθήσουν το πολυνομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή και τον επαναπατρισμό του αδήλωτου χρήματος, για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top