Τόσκας για Ειδομένη: «Διώξαμε τους δημοσιογράφους για να τους προστατεύσουμε»

«Η περιοχή είχε μετατραπεί σε φαβέλα»

Τόσκας για Ειδομένη: «Διώξαμε τους δημοσιογράφους για να τους προστατεύσουμε»

​Τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκαν οι δημοσιογράφοι από τον καταυλισμό της Ειδομένης, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση εκκένωσής της από την αστυνομία, εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας.

«Οφείλαμε να προστατέψουμε και τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ γιατί δεν ξέραμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εξελίχθηκαν ομαλά. Δεν ήμασταν καθόλου σίγουροι ότι θα εξελίσσονταν έτσι», είπε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε:

«Επιπλέον, όποτε εμφανιζόταν δημοσιογράφος ή κάποιος ξένος επίσημος εκεί, άρχιζαν οι εκδηλώσεις και να σας θυμίσω τι έγινε στον Πειραιά με αυτόν τον άνθρωπο που πήρε ένα μωρό και απειλούσε να το πετάξει στο λιμάνι για να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας. Επομένως αυτά θέλαμε να αποφύγουμε, αυτός ήταν ο μόνος λόγος».

Ο υπουργός τόνισε ακόμα πως η Ειδομένη είχε μετατραπεί σε φαβέλα, ενώ υποστήριξε ότι το υπουργείο επιδιδόταν σε έναν αγώνα δρόμου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να μειωθεί η παραβατικότητα και να συλληφθούν οι διακινητές ναρκωτικών.

«Πήγε καλά η επιχείρηση, πήγε εξαιρετικά καλά θα έλεγα. Από χθες η σιδηροδρομική γραμμή είναι ανοιχτή, καθαρίζεται, συντηρείται και σήμερα το μεσημέρι θα περάσει το πρώτο τρένο και θα αποκατασταθεί κανονικά η κυκλοφορία», είπε.

Σημείωσε τέλος ότι στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 1.500 άτο��α και περίπου 2.000 σε ένα βενζινάδικο δίπλα στην Ειδομένη.

«Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η μετακίνησή τους και οι υπόλοιποι 2.000 περίπου, θα φύγουν μάλλον την Δευτέρα», τόνισε ο κ. Τόσκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top