«Η ελληνική περίπτωση»: Το βιβλίο του Βενιζέλου για την κρίση

«Έχουμε υπαναχώρηση στο θέμα του χρέους σε σχέση με τις αποφάσεις του 2012»

Επίθεση στην κυβέρνηση όσον αφορά τη συμφωνία για το χρέος εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην παρουσίαση του βιβλίου του «Μετασχηματισμοί του κράτους και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Διδάγματα της οικονομικής κρίσης: Η ελληνική περίπτωση».
«Στο θέμα του χρέους έχουμε υπαναχώρηση σε σχέση με αυτά που είχαμε πετύχει το 2012. Βεβαίως πιστεύω ότι, μόλις η χώρα ξαναγίνει αξιόπιστη, θα μπορέσουμε να πάρουμε αυτό που ήταν να πάρουμε με βάση τα δεδομένα του 2012 αλλά προς το παρόν μπαίνουμε σε ένα τέταρτο Μνημόνιο, σε ένα διαρκές Μνημόνιο και για πρώτη φορά έχουμε μία υπόσχεση για διευθέτηση χρέους υπό όρους και προϋποθέσεις. Αυτό δεν το εισπράττουν οι αγορές, δεν αλλάζει το κλίμα, χρειαζόμαστε κάτι πολύ πιο ριζικό, κάτι οριστικό, κάτι που να αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού. Και για να αλλάξει αυτό, πρέπει να αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες» τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
16651752.jpg
Όπως σημείωσε, «ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, η χώρα αγωνίζεται να γυρίσει στο σημείο στο οποίο βρισκόταν το Δεκέμβριο του 2014. Η βλάβη που έχει προκληθεί είναι πάρα πολύ μεγάλη, στην οικονομία, στους θεσμούς, στην κοινωνία, στην αξιοπιστία της χώρας, στη δυναμική του χρέους. Κι αυτό φάνηκε στη χθεσινή απόφαση, πόσο διστακτική, πόσο αν θέλετε αρνητική είναι σε τελική ανάλυση, γιατί διατηρεί μία εκκρεμότητα. Βεβαίως πρέπει η χώρα να απελευθερωθεί από τους φραγμούς αυτούς και να ξαναβρεί την ισοτιμία της μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top