ΒΟΛΕΣ ΝΔ - ΛΑΕ κατά κυβέρνησης για την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης

«Προκάλεσε μεγάλη ζημιά»

​Επίθεση στην κυβέρνηση για την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης ασκούν με ανακοινώσεις τους τόσο η ΝΔ, όσο και η Λαϊκή Ενότητα.

Εκ μέρους της ΝΔ, ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής, Β. Κικίλιας σημειώνει πως «επί 13 μήνες ο κ. Τσίπρας και η ανίκανη κυβέρνησή του διέσυραν διεθνώς τη χώρα μας στην Ειδομένη, καταλύοντας τους νόμους του ελληνικού Κράτους, αλλά και κάθε έννοια ανθρωπισμού. Εγκατέλειψαν χιλιάδες ανθρώπους σε τραγικές συνθήκες εξαθλίωσης. Και την ίδια ώρα προκάλεσαν πολύ μεγάλες ζημιές στην ελληνική οικονομία, αδιαφορώντας, πολλούς μήνες, για την κλειστή σιδηροδρομική γραμμή».

«Ύστερα από όλη αυτήν την κατακραυγή, άφησαν σήμερα επιτέλους την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Κάθε πολίτης αναρωτιέται: Πόση ζημιά θα πρ��καλέσει ακόμα αυτή η Κυβέρνηση στη χώρα για να μάθει να κάνει τα αυτονόητα;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων της ΛΑΕ πάλι καταγγέλλει την έναρξη της αστυνομικής επιχείρησης για την απομάκρυνση των προσφύγων της Ειδομένης μετά την απομάκρυνση των αλληλέγγυων και των δημοσιογράφων.

«Η μεταφορά των προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας δεν σημαίνει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όπως καταμαρτυρούν οι πολυάριθμες κινητοποιήσεις και απεργίες πείνας που ξεκινούν οι πρόσφυγες σε διάφορα σημεία της χώρας.

Αντίθετα, σημαίνει τον εγκλεισμό τους σε χώρους ιδιότυπης κοινωνικής απομόνωσης, με τον κίνδυνο των απελάσεων και των φυλακίσεων να επικρέμαται διαρκώς από πάνω τους, σε εφαρμογή της συμφωνί��ς ΕΕ-Τουρκίας.

Για το ζήτημα αυτό η ΛΑΕ διεκδικεί το δικαίωμα των προσφύγων να φθάσουν με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους καθώς και το δικαίωμά τους στο άσυλο και σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας εντός του οικιστικού ιστού, με ένταξη στην κοινωνική ζωή της χώρας για όσο χρόνο θα χρειαστούν οι πρόσφυγες να παραμείνουν στη χώρα μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top