Τσίπρας σε Σύνοδο ΟΗΕ: Χρειαζόμαστε νέο όραμα για την ανθρωπιστική βοήθεια

«Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα την οικονομική και την προσφυγική κρίση»

Για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου οράματος για την ανθρωπιστι��ή βοήθεια αλλά και την ανθρωπότητα έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη.

«Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση, χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα που να αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια. Και δεν θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε αυτό το νέο όραμα χωρίς ��α δημιουργήσουμε, επίσης, ένα νέο όραμα για την ανθρωπότητα στο σύνολό της» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Όπως τόνισε, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την διασφάλιση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ωστόσο «έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε ακόμη».

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μεγαλώνουν, - και έχουν πολύπλευρες ανθρωπιστικές συνέπειες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα οικονομική και προσφυγική κρίση και βρίσκεται στο κέντρο μιας γειτονιάς που αντιμετωπίζει σημαντικά ζητήματα ασφάλειας.

«Σε αυτό το πλαίσιο, γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο σημαντικές είναι οι συζητήσεις που διεξάγονται σήμερα και αύριο, προκειμένου να εμπλουτίσουμε τ��ς αντιδράσεις μας σε εκείνη την κρίση που βρίσκεται πίσω από όλες τις υπόλοιπες: την ανθρωπιστική κρίση. Και αυτή η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από τον συντονισμό, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη» κατάληξε ο πρωθυπουργός.

Δείτε ακόμη:

Μέσα στη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ – Οι φωτογραφίες που πόσταρε ο πρωθυπουργός

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σκίτσο Observer! Η… ΣΟΥΠΑ για το ελληνικό χ��έος και ο «ζητιάνος» Τσίπρας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top