Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη: Ντροπή σ’όσους ψηφίσουν – Είστε οργανωμένη πολιτική απάτη!

«Είτε ψεύτης είτε αυταπατώμενος δεν αξίζει να είστε πρωθυπουργός κύριε Τσίπρα» - Βολές και για τα ειδικά μισθολόγια: Κοροϊδεύετε τους ένστολους

Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη: Ντροπή σ’όσους ψηφίσουν – Είστε οργανωμένη πολιτική απάτη!

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, χαρακτηρίζοντας την ως «οργανωμένη πολιτική απάτη» και τονίζοντας πως «σήμερα ήρθε για όλους τους Έλληνες η ώρα του λογαριασμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ασχετοσύνη και υποκρισία που θα έχουν κόστος συνολικά 21 δισ. ευρώ τη διετία 2015-16, λέγοντας πως αυτό αντιστοιχεί σε 5.000 ευρώ ανά νοικοκυριό.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το πρόβλημα και πρέπει να φύγει το συντομότερο. Παραμένει το αίτημά μας για πρόωρες εκλογές γιατί η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα επαναφέρει την κανονικότητα και θα εκφράσει το πλειοψηφικό στην κοινωνία μεταρρυθμιστικό μέτωπο. Αυτή η κυβέρνηση θα είμαστε εμείς, η Νέα Δημοκρατία» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί του.

«Είτε ψεύτης είτε αυταπατώμενος δεν αξίζει να είστε πρωθυπουργός»

«Είτε είστε ένας ψεύτης πρωθυπουργός με αυταπάτες, είτε ένας αυταπατώμενος πρωθυπουργός που δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του, δεν σας αξίζει να είστε πρωθυπουργός της χώρας» τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε και σε πρόσφατη ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα ο οποίος –μιλώντας για τον Ντόναλντ Τραμπ- είπε πως «η άγνοια δεν είναι προσόν, δεν είναι μαγκιά, σημαίνει απλώς ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται».

«Σας διαβεβαιώνω κ. Τσίπρα ότι όλοι οι Έλληνες που άκου��αν αυτή την αποστροφή σκέφτηκαν εσάς. Την άγνοιά σας την κάνατε μαγκιά. Πήρατε την εξουσία με δημαγωγίες και λαϊκισμούς και λόγω της άγνοιάς σας φάγατε τα μούτρα σας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εκτός από αυταπάτη, υπήρχε και απάτη. Αυτή ήταν η χυδαιότερη επιχείρηση εξαπάτησης των Ελλήνων που έγινε ποτέ. Η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που γεννήθηκε μέσα απ’ το ψέμα και την αυταπάτη θα διαλυθεί σύντομα. Η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα σε καραντίνα. Κανείς δεν την εμπιστεύεται. Και αυτό το έλλειμα εμπιστοσύνης αποτυπώνεται στα μέτρα του νέου μνημονίου. Τα μέτρα που θα ψηφίσετε σήμερα αποδεικνύουν εκτός απ’ την ιδεοληψία σας και την άγνοιά σας για το πώς λειτουργεί η πραγματική οικονομία» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ντροπή σας! Κοροϊδεύετε τους ένστολους»

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική για τους έμμεσους φόρους του πολυνομοσχεδίου λέγοντας οτι θα πλήξουν ιδιαίτερα τα χαμηλότερα εισοδήματα και επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση εξαντλεί τις αντοχές της κοινωνίας «με μόνο κίνητρο το τι βολεύει την πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά το θέμα του παγώματος των ειδικών μισθολογίων και τη νομοτεχνική βελτίωση που έφερε η κυβέρνηση, είπε σε υψηλούς τόνους: «Ποιόν κοροϊδεύετε; Τι άλλο θα κάνετε για να ψηφίσει ο κ. Καμμένος που απουσιάζει σήμερα; Μιλήσατε για αυταπάτη, εδώ νομοθετείτε την αυταπάτη. Ντροπή σας κύριοι συνάδελφοι και ντροπή σε όσους τα ψηφίσουν! Κοροϊδεύετε τους ένστολους στα μούτρα».

Σχετικά με το ΕΚΑΣ είπε πως ένας συνταξιούχος με εισόδημα 8.000 ευρώ χάνει 2.000 ευρώ το χρόνο και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Εύης Καρακώστα που αποκάλεσε τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ φοροφυγάδες.

«Είστε βαθιά νυχτωμένος αν περιμένετε απογείωση της οικονομίας μετά την αξιολόγηση»

Αναφερόμενος στο υπερταμείο, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει ανάλογη δέσμευση 99 ετών και είπε ότι οι δανειστές ξέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να μείνει πάση θυσία στην εξουσία και γι' αυτό τον δεσμεύουν με αυτό το υπερταμείο.

«Σας εξευτελίζουν και ταυτόχρονα προσβάλλουν τον ελληνικό λαό. Θεσπίζετε ένα ταμείο που δε θα έχει κανένα έλεγχο από το κοινοβούλιο» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τον περίφημο «κόφτη» ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ρήτρα προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα» τον οποίο ζήτησαν οι δανειστές «καθώς δεν πιστεύουν πως θα πετύχετε τους στόχους του προγράμματος».

«Δεν γίνατε φιλελεύθερος κύριε Τσίπρα επειδή ψηφίσατε κάποια μέτρα, αλλά -όπως έχετε πει- υποχρεωθήκατε να ψηφίσετε κάτι που δεν πιστεύετε. Αυτό θα οδηγήσει σε μία νέα ιλαροτραγωδία. Είστε βαθιά νυχτωμένος εάν νομίζετε πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα απογειωθεί η οικονομία» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι οδηγεί με την πολιτική του την Ελλάδα να γίνει σαν την Βενεζουέλα, θυμίζοντας πως ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκδήλωνε τον θαυμασμό του για τη λατινοαμερικάνικη χώρα.

«Οι συνθήκες είναι ώριμες για νέα συμφωνία με τους εταίρους»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στη συνέχεια πως «οι συνθήκες είναι ώριμες για μια νέα μεγάλη συμφωνία με τους εταίρους μας» και πως η ΝΔ θα οδηγήσει τη χώρα εκτός Μνημονίων με έναν οδικό χάρτη για το 2017-2021.

Όπως εξήγησε, η κυβέρνηση του θα προσφέρει νέες μεταρρυθμίσεις και θα ζητήσει μικρότερα πλεονάσματα (χαρακτηρίζοντας παράλογα τα πλεονάσματα του 3,5%), ενώ θα πετύχει ανάπτυξη 4% ετησίως δημιουργώντας 120.000 θέσεις εργασίας, ζητώντας παράλληλα ρύθμιση του χρέους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top