Καμμένος: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία στο Αιγαίο

Τι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου για τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας Ποντίων - Αρμενίων

Καμμένος: Να σταματήσει τις προκλήσεις η Τουρκία στο Αιγαίο
Να σταματήσει τις προκλήσεις κάλεσε την Τουρκία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις εκδηλώσεις μνήμης σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων που διοργανώνει το υπουργείο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από 17 έως 22 Μαΐου στην Αθήνα.
O υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε επίσης στην πάγια θέση της Αθήνας για την αερομαχία του Οκτωβρίου του 1996, όταν ένα διθέσιο τουρκικό F-16 κατέπεσε νότια της Χίου, μετά από άγριο εναέριο κυνηγητό με ελληνικά Mirage-2000.
Αφορμή, το αίτημα των τουρκικών δικαστικών αρχών προς τις ελληνικές αρχές ώστε να κινηθεί δικαστική διαδικασία κατά Έλληνα πιλότου, που, σύμφωνα με την Άγκυρα, είχε καταρρίψει το τουρκικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Σμηναγός Ναϊλ Ερντογάν. Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών απέρριψε το τουρκικό αίτημα, μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών.
Ο κ. Καμμένος κάλεσε την Άγκυρα να αντιληφθεί ότι οι προκλητικές συμπεριφορές της, δημιουργούν πρόβλημα και στην ίδια και δεν βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεων, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο ατυχήματος.
Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την έξαρση των προκλήσεων και ότι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αναχαιτίζοντας ό,τι εισέρχεται στον εναέριο χώρο του FIR Αθηνών ή παραβιάζει στη θάλασσα τους κανόνες ναυσιπλοΐας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε και τους συνεχιζόμενους ισχυρισμούς της Τουρκίας για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη. «Η συνθήκη της Λωζάνης είναι ξεκάθαρη. Στη Θράκη υπάρχει θρησκευτική μειονότητα και δεν υπάρχει θέμα ανατροπής της Συνθήκης από κάποιο γραφειοκράτη» δήλωσε.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top