Ξεμπροστιάζει τον Τσίπρα ο Λαφαζάνης: «Παραδίδει τη χώρα κάνει το μαύρο, άσπρο»

Σκληρή επίθεση με αφορμή τον αγωγό Tap

Ξεμπροστιάζει τον Τσίπρα ο Λαφαζάνης: «Παραδίδει τη χώρα κάνει το μαύρο, άσπρο»

​Νέα σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «επιχειρεί να υποκρύψει την υποτέλεια και την παράδοσή του στα υπερατλαντικά αφεντικά και τους Αζέρους υπαλλήλους τους».

Ο κ.Λαφαζάνης κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι «κάνει το μαύρο, άσπρο», ενώ σημείωσε ότι ο ίδιος ως υπουργός Ενέργειας στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κίνησε τις διαδικασίες «για να αλλάξει όσο ήταν δυνατόν η αποικιακή σύμβαση για τον ΤΑΡ, στην εταιρεία διαχείρισης του οποίου, ας σημειωθεί, η ελληνική πλευρά πρωτοφανώς δεν έχει καμία απολύτως συμμετοχή».

«Σε αυτήν την κατεύθυνση πέτυχα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του ΤΑΡ για να καταργηθεί η φοροασυλία της εταιρείας του αγωγού, για να υπάρξουν ουσιαστικές αντισταθμιστικές εισφορές από την εταιρεία του αγωγού στο Δημόσιο και όχι ψίχουλα στις τοπικές κοινωνίες, για να δοθούν επαρκείς αποζημιώσεις σε όσους αγρότες απαλλοτριώνεται η γη τους και για να υπάρξει επαναχάραξη της όδευσης του αγωγού, προκειμένου να προστατευτεί το περιβάλλον και η γη υψηλής παραγωγικότητας της περιοχής, σύμφωνα και με τις υποδείξεις των τοπικών κοινωνιών και τις διεκδικήσεις των τοπικών κινημάτων», εξήγησε ο κ. Λαφαζάνης από την Κοζάνη.

Ο πρώην «σύντροφος» του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε «μεταλλαγμένο» τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι «υπακούει στις απαιτήσεις των διαχειριστών του αγωγού και κυρίως των υπερατλαντικών κηδεμόνων της χώρας», κάνοντας υποχωρήσεις.

«Μια ματιά μόνο στη συμφωνία ��ια τον ΤΑΡ και τη συμφωνία που υπέγραψα για τον αγωγό με ρώσικο φυσικό αέριο στην Πετρούπολη, θα διαπιστώσει κανείς ότι απέχουν όσο η μέρα με τη νύχτα. Για άλλη μια φορά η πολιτική παράδοσης της χώρας και η υποτέλεια θριάμβευσαν σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Γρήγορα οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν για τα ανοσιουργήματά τους», κατέληξε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Δείτε επίσης:

Τσίπρας: «Τα εγκαίνια του TAP σηματοδοτούν τη νέα εποχή για την Ελλάδα»

Τσίπρας για ΤΑΡ: Πρόκειται για εγχείρημα μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top