Διαψεύδει για ανασχηματισμό η Γεροβασίλη – Έρχονται αλλαγές στον εκλογικό νόμο

«Μύλος» με κόφτη: Δεν θα εξαρτάται από τον εκάστοτε ΥΠΟΙΚ αλλά θα μπορούμε να παίρνουμε προληπτικά μέτρα

Διαψεύδει για ανασχηματισμό η Γεροβασίλη – Έρχονται αλλαγές στον εκλογικό νόμο

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι έχει δώσει σκληρή μάχη για το χρέος. Προφανώς για εμάς είναι κεντρικό ζήτημα με βάση το οποίο θα κριθεί η πορεία της χώρας» ξεκαθάρισε η Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως εξήγησε, η διευθέτηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους με τρόπο που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά του είναι σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης.

Η ίδια, σημείωσε ότι οι απόψεις Ευρωπαίων και ΔΝΤ για το θέμα δεν είναι ίδιες και «μένει να δουμε πώς θα συγκλίνουν αυτές οι διαφορές για να παρθει η τελική απόφαση».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών σημειώνοντας πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται η ψήφιση των μέτρων που υπολείπονται για την πρώτη αξιολόγηση και στη συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης. Αύριο, όπως τόνισε, θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τους έμμεσους φόρους.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως οι αποπληρωμές μεγάλου μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου με την καταβολή της δόσης θα συντελέσουν στην αλλαγή του κλίματος, ενώ επεσήμανε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει και τον σχεδιασμό της για τον αναπτυξιακό και τον επενδυτικό τομέα.

Αναφερόμενη στον αγωγό TAP, η κυρία Γεροβασίλη έκανε λόγο για ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας, με «πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την απασχόληση».

Σε απάντησή της σχετικά με το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού, η κα Γεροβασίλη τόνισε πως «δεν φαίνεται να επίκειται κάτι τέτοιο», ενώ για το θέμα του εκλογικού νόμου ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν αλλαγές ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη τελικές αποφάσεις.

«Μύλος» με κόφτη: Δεν θα εξαρτάται από τον εκάστοτε ΥΠΟΙΚ αλλά η κυβέρνηση θα μπορεί να παίρνει προληπτικά μέτρα ενός μήνα

Αλαλούμ επικρατεί, εξάλλου, με το θέμα του αυτόματου «κόφτη» δημοσίων δαπανών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε πως δεν θα εξαρτάται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών ωστόσο σημείωσε πως η κυβέρνηση θα μπορεί να παίρνει προληπτικά μέτρα της επιλογής της σε διάστημα ενός μήνα από τη δημοσίευση των στοιχείων της Eurostat για να διορθωθεί η απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Ο μηχανισμός είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί, αυτό αποτυπώνεται στα νούμερα και τις προβλέψεις. Αν χρειαστεί να ενεργοποιηθεί, η κυβέρνηση θα έχει στη διάθεσή της λίγο παραπάνω από έναν μήνα από τη στιγμή που δημοσιευθούν τα στοιχεία της Eurostat, για να αντιμετωπίσει προληπτικά, να πάρει όποια μέτρα χρειάζεται προκειμένου να διορθώσει (τις αποκλίσεις)» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε ακόμη:

FAST TRACK διαδικασίες για το ΦΟΡΟνομοσχέδιο: Την Τετάρτη κατατίθεται, την Κυριακή ψηφίζεται

Τα ΓΥΡΙΖΕΙ ο Κουρουμπλής: «Αν καθιερώσουμε την απλή αναλογική η χώρα δε θα κυβερνηθεί ποτέ»

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ αλλαγές στη Β' Αθηνών: Σφαγή στις έδρες - Από 44 μειώνονται σε 10!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top