Σα να αποχαιρετούσε τον μακαρίτη έμοιαζε ο Τσίπρας στο υπουργικό-Τι έδειξε η γλώσσα του σώματος

Ήταν συνοφρυωμένος για τον “κόφτη” και συχνά έσκυβε το κεφάλι

​Μπορεί το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας να ζήτησε εμμέσως ουίσκι στο προεδρικό μέγαρο και να δήλωσε με πλάγιο τρόπο ότι είναι έτοιμος να φορέσει ακόμη και γραβάτα μετά τις 24 Μαΐου, ωστόσο στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης ο πρωθυπουργός ήταν συνεχώς συνοφρυωμένος, και μιλούσε συχνά με σκυμμένο το κεφάλι σαν κάτι να ήθελε να κρύψει –αυτό τουλάχιστον μαρτυρά η γλώσσα του σώματος.

mera.jpgmera2.jpg


mera3.jpgmera4.jpg

Ο κύριος Τσίπρας, από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, που ξεκίνησε την ομιλία του ενώπιον των υπουργών του αλλά και του ελληνικού λαού, ήταν πολύ σοβαρός, δεν χαμογελούσε, αντιθέτως ήταν ... σφιγμένος και αυτό διαγραφόταν έντονα στο μέτωπο του.

Τι και αν δήλωνε ικανοποιημένος και αισιόδοξος από τα αποτελέσματα του Eurogroup, τι και αν επαναλάμβανε συνεχώς την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του «να αλλάξει σελίδα στην χώρα και να μας πάει στην ανάπτυξη», στην πραγματικότητα κάτι μέσα του «τον έτρωγε». Αυτό τουλάχιστον λένε ειδικοί της γλώσσας του σώματος στο star.gr, μια γλώσσα που αποτελεί ισχυρό εργαλείο για τους πολιτικούς που την γνωρίζουν καλά.

sino.jpgsino2.jpgsino3.jpgsino4.jpg

Στην ερμηνεία της Γλώσσας του Σώματος χρειάζεται να λαμβάνουμε υπόψη μας το πλαίσιο και τις συνθήκες στις οποίες διαδραματίζεται η συμπεριφορά που εξετάζουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το πλαίσιο είναι η… Βουλή και η ομιλία του πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για το χρέος και τον μηχανισμό προληπτικών μέτρων (κόφτη).

Στο μέτωπο του πρωθυπουργού ήταν συνεχώς «ζωγραφισμένες» ρυτίδες έκφρασης, τις οποίες βέβαια ο κύριος Τσίπρας δεν έχει όταν είναι σε πιο χαλαρές καταστάσεις. Το σμίξιμο των φρυδιών του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δείχνει τον προβληματισμό, αλλά και την προσήλωση του στο στόχο.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους υπουργούς του που καθόντουσαν σαν «αγαλματάκια ακούνητα και αγέλαστα», ο κύριος Τσίπρας κουνιόταν συνεχώς. Γυρνούσε μια από τη μία πλευρά και μια από την άλλη, ωστόσο ήταν σχεδόν πάντα... σκεπτικός.

ip.jpgsino6.jpgip2.jpgip3.jpg

Το άγχος και η νευρικότητα, μπορούν να φανούν από τις αμήχανες κινήσεις των χεριών του, ενώ αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η συχνότητα με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας έσκυβε το κεφάλι του! Το τελευταίο, λένε ειδικοί της γλώσσας του σώματος, δεν μαρτυρά μόνο ντροπαλά και δειλά άτομα, αλλά πολλές φορές, όταν κάποιος σκύβει το κεφάλι, ενώ μιλά ��ια τόσο σοβαρά θέματα φανερώνει ότι δεν μας λέει...όλη την αλήθεια!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός ακόμη και στο κλείσιμο της ομιλίας του, όταν αναφέρθηκε στα περί ανάπτυξης, δεν χαμογέλασε, αντιθέτως η όλη κατάσταση παρέπεμπε σε… ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ! Επικήδειο θύμιζε το κλείσιμο του κυρίου Τσίπρα και όχι πανηγυρική ομιλία για την συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της Δευτέρας.

telos.jpg

Δείτε όλο το υπουργικό στο ΒΙΝΤΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top