Ζητά να του πούμε και «ευχαριστώ» ο Κατρούγκαλος: Το 90% κερδίζει από τη μεταρρύθμιση!

Ισχυρίστηκε ότι οι αντιδράσεις οφείλονται σε κάποιους πλούσιους και σε παραπληροφόρηση του κόσμου

«Δεν έχουμε συμφωνήσει σε νέο πακέτο μέτρων» τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι το ΔΝΤ θέλει να νομοθετήσει η κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα εκ των προτέρων και πως η τακτική του είναι ο εκβιασμός.

Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε πως το νέο ασφαλιστικό θα ωφελήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και πως οι αντιδράσεις οφείλονται σε παραπληροφόρηση!

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε πως το 90% των ασφαλισμένων κερδίζει από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και σημείωσε: «Στο παρελθόν το επίπεδο των εισφορών οριζόταν με βάση τα χρόνια και όχι με βάση το εισόδημα. Εμείς συναρτούμε τις εισφορές με το πραγματικό εισόδημα του ασφαλισμένου».

Στη συνέχεια ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι οι αντιδράσεις για το νέο ασφαλιστικό προέρχονται από το 10% των «πλουσίων» δικηγόρων, μηχανικών και αγροτών, που καλούνται τώρα να πληρώσουν, αλλά και στο μπαράζ παραπληροφόρησης από μερίδα των μέσων ενημέρωσης.

«Εφαρμόσαμε κανόνες ισονομίας και εξορθολογήσαμε το σύστημα» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο αγγελιόσημο υπογραμμίζοντας ότι οι θεσμοί επιμένουν στην κατάργησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top