Πάμε σε εκλογές τον Ιούνιο;

Όλα τα σενάρια

Πάμε σε εκλογές τον Ιούνιο;

​Οργιάζουν οι φήμες ότι μέσα στον Ιούνιο θα προκηρυχθούν εκλογές, καθώς τα ταμεία για μια ακόμα φορά είναι… μείον και η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει και πάλι να μαζεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των οργανισμών, ενώ την ίδια ώρα δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα πρόσθετα μέτρα, ύψους 3,5 δισ. ευρώ που απαιτούν οι δανειστές.

Οι ίδιες φήμες μάλιστα δεν αποκλείουν οι εκλογές να γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Πάντως, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στο Spiegel διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό.

«Ενδεχόμενες νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποσταθεροποιούσαν ολόκληρη την Ευρωζώνη. Οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν το 2019, όπως είναι προγραμματισμένες να γίνουν. Το σενάριο των εκλογών εξυπηρετεί μόνο όσους επιθυμούν την αστάθεια», είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:

«Οι περισσότεροι ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται, ότι ενδεχόμενες νέες εκλογές, θα αποσταθεροποιούσαν, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρωζώνη. Και στην παρούσα φάση η ΕΕ έχει ήδη αρκετά προβλήματα, όπως το προσφυγικό, την εύθραυστη οικονομική ανάπτυξη, την τρομοκρατία, το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία. Μόνο ένας ανόητος θα έπαιζε με τη φωτιά υπό αυτές τις συνθήκες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top