«Βόμβα» από Βρυξέλλες: Να νομοθετηθούν τώρα στην Ελλάδα τα μέτρα των 3 δις ευρώ!

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θ. Αθανασίου

«Βόμβα» από Βρυξέλλες:  Να νομοθετηθούν τώρα στην Ελλάδα τα μέτρα των 3 δις ευρώ!
«Εδώ και τώρα» ζητούν οι εταίροι να νομοθετήσει η Ελλάδα τα «εφεδρικά μέτρα» ύψους 3 δισ. ευρώ (για την περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι), όπως δήλωσε υψηλόβαθμος κοινοτικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, μετριάζοντας το κλίμα αισιοδοξίας για οριστική λύση στο επερχόμενο Eurogroup!
Συγκεκριμένα, o ίδιος αξιωματύχος τόνισε, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, ότι για να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) και αφού κλείσουν τα βασικά θέματα της διαπραγμάτευσης (φορολογικό, ασφαλιστικό, κόκκινα δάνεια), θα πρέπει να γίνουν τέσσερα βήματα:
1. Να νομοθετηθούν τώρα τα επιπλέον μέτρα ύψους 3 δισ. ευρώ που ζητά το ΔΝΤ.
2. Στη συνέχεια και αφού εγκριθούν τα μέτρα από έκτακτο Eurogroup να συμφωνηθεί από τους εταίρους και μία λύση για την ελάφρυσνη του χρέους, να περάσει η λύση αυτή από τα εθνικά κοινοβούλια, χωρίς να γίνει πράξη αμέσως.
3. Με βάση αυτή τη λύση το ΔΝΤ να εγκρίνει ένα παράλληλο πρόγραμμα.
4. Μετά από τέσσερις περίπου εβδομάδες να εκταμιευθεί και η δόση.
Άρα, ��την αλληλουχία των όσων πρέπει να συμβούν, σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, πρώτα έρχεται η εξεύρεση λύσης με το ΔΝΤ και σύμφωνα με τους όρους του και εν συνεχεία ακολουθούν τα υπόλοιπα!
Ο επικεφαλής της Κομισιόν πάντως Ζ.Κ. Γιούνκερ πιστεύει ότι δεν θα χρειαστούν τελικά τα έκτακτα μέτρα, αλλά όπως είναι γνωστό ο ίδιος δεν ψηφίζει στο Eurogroup
O υψηλόβαθμος κοινοτικός αξιωματούχος μάλιστα που έστειλε τα συγκεκριμένα μηνύματα για τις εξελίξεις στο ελληνικό πρόγραμμα, συνέστησε να μην υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τις αυριανές ανακοινώσεις της Eurostat, καθώς τα στοιχεία τα γνωρίζουν ήδη, είναι μικρές οι αποκλίσεις και δεν αποδεικνύεται ότι θα υπάρξει μετακύλιση στο 2018.
Όλα αυτά βέβαια, όπως σχολίασε η Μάρα Ζαχαρέα, βάζουν "φωτιά" στη διαπραγμάτευση και μένει να διαπιστωθεί αν η κυβέρνηση θα αποδεχθεί τον συγκεκριμένο σχεδιασμό.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top