Ποιοι βουλευτές έκαναν ΜΗΝΥΣΗ για την παρέμβαση Πολάκη στους διορισμούς γιατρών

«Ο κατήφορος και οι αθλιότητες στον τομέα της Υγείας πρέπει να σταματήσουν»

Ποιοι βουλευτές έκαναν ΜΗΝΥΣΗ για την παρέμβαση Πολάκη στους διορισμούς γιατρών

​Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν τη Δευτέρα οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Α. Λοβέρδος, Β. Κεγκέρογλου και Ε. Χριστοφιλοπούλου, μετά από καταγγελίες και δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη στον διαγωνισμό που διενεργήθηκε από επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ για την κάλυψη 100 θέσεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας.

«Ο κατήφορος και οι αθλιότητες στον τομέα της Υγείας πρέπει να σταματήσουν και γι’ αυτό θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για να δει αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα», δήλωσε η κυρία Χριστοφιλοπούλου, αφήνοντας να εννοηθεί που υπάρχει ζήτημα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Μάλιστα στη μήνυσή τους οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επικαλούνται πληροφορίες για σειρά έκνομων ενεργειών με σκοπό την παρέμβαση στη διαδικασία και την αλλοίωση των τελικών αποτελεσμάτων.

Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε και η ΝΔ με τον υπεύθυνο Υγείας, Χ. Κέλλας, ο οποίος τόνισε:

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία δηλαδή η επιτροπή αξιολόγησης δεν επικύρωσε οποιονδήποτε πίνακα και το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έλαβε επισήμως τέτοιον πίνακα. Απόδειξη το γεγονός ότι για 72 θέσεις γιατρών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει προς το παρόν 52 ενστάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Πολάκη να κάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ "offshore" του υπουργείου Υγείας».

«Αυτό που συνέβη στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Φάκελοι των υποψηφίων βρέθηκαν "ως δια μαγείας" από την επιτροπή αξιολόγησης στο γραφείο του υπουργού», αναφέρουν στην ερώτησή τους 34 βουλευτές της ΝΔ.

Έγγραφο «καίει» τον Πολάκη

Την ίδια ώρα, το Βήμα, παρουσιάζει πρωτοκολλημένο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ που επιβεβαιώνει την παρέμβαση Πολάκη στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακολούθησε την ίδια παράτυπη διαδικασία και στο διαγωνισμό για το διορισμό 400 νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ».

kee.jpg

Ο κ. Πολάκης είχε ζητήσει και είχε πάρει τους φακέλους των υποψηφίων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους.

Στο έγγραφο, με ημερομηνία 31.3.2016, αναφέρεται: «Κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, σας παραδίδουμε 215 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων ιατρών και 185 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων νοσηλευτών ΠΕ».

Διαβάστε επίσης:

Γρηγοράκος σε Ξανθό: Υπήρξε «μαγείρεμα» και πολιτική παρέμβαση στις προσλήψεις σε ΜΕΘ;

«Παρέμβαση Πολάκη στους διορισμούς γιατρών» σύμφωνα με δημοσίευμα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top