Γεροβασίλη: Συμφωνία πριν το Eurogroup της Παρασκευής

«Θα υλοποιήσουμε ό,τι προβλέπει η συμφωνία, τίποτε περισσότερο και τίποτα λιγότερο»

Σε ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και συμφωνία ως το Eurogroup της Παρασκευής προσβλέπει η κυβέρνηση.

Η Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη συμφωνία του Ιουλίου και «τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο», ενώ τόνισε πως το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και τη φορολογία εισοδήματος θα κατατεθούν στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

«Όλα τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη αποδεικνύουν άλλωστε ότι η ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο του 2015 έχει πάει πολύ καλύτερα από όλες τις προβλέψεις. Πρόκειται για οικονομικά μεγέθη τα οποία αναμένεται να επαληθευτούν από τη EUROSTAT τις επόμενες ημέρες. Περιμένουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πριν το Eurogroup, στη βάση των δεδομένων και των προτάσεων της ελληνικής πλευράς» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2018 (όπου υπάρχουν διαφωνίες και εντός των θεσμών) αλλά και το θέμα του χρέους, η κα Γεροβασίλη επεσήμανε πως «η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 είναι σαφής: πρώτα η πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά η συζήτηση και η συμφωνία για το χρέος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top