Πετάει το γάντι ο Τόμσεν για τα μέτρα των 8 δισ. ευρώ, απαντώντας σε ερώτηση του Star

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στην Ουάσιγκτον Δημήτρης Σουλτογιάννης

Πετάει το γάντι ο Τόμσεν για τα μέτρα των 8 δισ. ευρώ, απαντώντας σε ερώτηση του Star
​Στην ελληνική πλευρά παραπέμπει ο Πολ Τόμσεν εκ μέρους του ΔΝΤ, σχετικά με αν μπορεί να πετύχει η χώρα μας πρωτογενές πλεόνασμα 3,5 %, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του Star στην Ουάσιγκτον Δημήτρη Σουλτογιάννη. Όπως επισημαίνει, αν η κυβέρνηση θέλει τα ��έτρα και επιθυμεί επίσης να παραμείνει σε αυτόν τον στόχο για το πλεόνασμα, «ας το κάνει, αρκεί να ξέρουμε ποια είναι τα μέτρα»!
Συγκεκριμένα, ο κ. Τόμσεν δήλωσε στο Star για το πλεόνασμα: «Το πρόγραμμα του ESM έχει στόχο πλεόνασμα 3,5 % και για να το πετύχει αυτό πρέπει η Ελλάδα να πάρει μέτρα ίσα με το 4,5% του ΑΕΠ της (Σημ. 8 δισ. ευρώ). Πιστεύουμε ότι αυτό είναι πολύ. Αλλά αν η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι θέλουν να μείνουν σε αυτόν τον στόχο, θα τον δεχτούμε».
Ο Π. Τόμσεν πρόσθεσε σχετικά με τα μέτρα: «Αλλά πρέπει να δούμε τα μέτρα. Θέλω να κάνω μία διάκριση: Ακόμα κι αν μετά από ηρωικές προσπάθειες επιτευχθεί αυτό, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό μπορεί να γίνει επί χρόνια. Η Ελλάδα θα έχει διπλή ανεργία για πολλές δεκαετίες ακόμα. Θα το δεχτούμε με την προϋπόθεση ότι θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, αλλά η θεωρούμε ότι η ελάφρυνση χρέους πρέπει να γίνει σε συνάρτηση με μικρότερο στόχο».
Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε την ανάγκη να μειωθεί το αφορολόγητο όριο σταδιακά, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η υπερφορολόγηση των υψηλότερων εισοδημάτων.
Εντυπωσιακό είναι ότι παράλληλα επισήμανε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η μείωση των δαπανών εκείνων που έχουν οδηγήσει σε φαινόμενα "νοσοκομεία να μην έχουν σύριγγες και τα λεωφορεία καύσιμα, για να κινηθούν"!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top