ΠΥΡΑ Μαξίμου κατά Μητσοτάκη! Τον κατηγορεί για ψεύδη και «θατσερισμό» χωρίς αναστολές

«Συμφωνεί με ΔΝΤ για μείωση μισθών, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και απορρύθμιση της αγοράς εργασίας»

ΠΥΡΑ  Μαξίμου κατά Μητσοτάκη! Τον κατηγορεί για ψεύδη και «θατσερισμό» χωρίς αναστολές

​Σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, εξαπολύει σήμερα το Μαξίμου, με αφορμή τη συνέντευξή του στη Wall Street Journal, στην οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές.

«Ο κ. Μητσοτάκης θεωρώντας προφανώς ότι οι Έλληνες είτε δεν καταλαβαίνουν αγγλικά είτε δεν παρακολουθούν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην Washington Post θέσεις τις οποίες δεν τολμά να εκφράσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εσωτερικό, αλλά τις οποίες με ζήλο εφάρμοσε ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και συνεχίζουν την επίθεση λέγοντας:

«Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι συμφωνεί με ένα “σημαντικό ποσοστό των εργασιακών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το ΔΝΤ στην Ελλάδα”. Δηλαδή, συμφωνεί με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση των μισθών, την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την πλήρη κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και δικαιωμάτων. Συμφωνεί, δηλαδή, με την κατάργηση όσων αποτελούν το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο. Βεβαίως, δε μας εκπλήσσει αφού αυτές τις πολιτικές εφάρμοσε στη δημόσια διοίκηση ως υπουργός: απολύσεις, περικοπές και ξανά απολύσεις. Σήμερα, όμως πάει και ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας με βεβαιότητα ότι θα προχωρούσε επιθετικά και σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «με θράσος ψεύδεται ωσάν να απευθύνεται σε αδαείς λέγοντας ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση λόγω της σημερινής διακυβέρνησης – όταν πια έχει γραφτεί στα βιβλία οικονομικής ιστορίας η καταστροφή εθνικού πλούτου που υπέστη η Ελλάδα επί ημερών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» και τον κατηγορούν ότι άλλα λέει όταν βρίσκεται στην Ελλάδα και άλλα όταν βρίσκεται στο εξωτερικό.

«Πρώτα, ζητούσε την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δήλωνε τη στήριξή του σε αυτόν και την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Τώρα, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τα δήθεν αντικοινωνικά μέτρα, και στις ΗΠΑ σπεύδει να υιοθετήσει τις πλέον ακραίες θατσερικές θέσεις», καταλήγουν.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top