Παυλόπουλος: «Τα Σκόπια δεν έχουν θέσει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ»

«Συμπεριφέρονται αδιανόητα στους πρόσφυγες»

​Τον Πορτογάλ�� πρωθυπουργό Α. Κόστα υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, ο οποίος και επέκρινε τις χθεσινές αγριότητες των Σκοπιανών συνοριοφυλάκων στην Ειδομένη.

«Χώρες όπως η ΠΓΔΜ που φιλοδοξούν να μπουν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά συμπεριφέρονται αδιανόητα στους πρόσφυγες είναι βέβαιο ότι δεν έχουν θέση στην ΕΕ», είπε ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συμπεριφερθούμε στους πρόσφυγες με ανθρωπισμό.

«Αν δεν υπάρξει αλληλεγγύη υπάρχει κίνδυνος η ΕΕ να κάνει πίσω σε όλες τις προόδους», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έκανε λόγο για… φοβικά σύνδρομα.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον Α. Τσίπρα και αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του στη χώρα μας σε μια κρίσιμη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις για να κλείσει η αξιολόγηση βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και το προσφυγικό αποτελεί από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση Κόστα, η οποία στηρίζεται από την πορτογαλική Αριστερά, θεωρείται σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς έχει εκφράσει την αντίθεσή της στις πολιτικές λιτότητας της ΕΕ και έχει στηρίξει με σθένος την προώθηση ευρωπαϊκής λύσης για τη διαχείριση ��ης προσφυγικής κρίσης.

Μάλιστα, η αρμόδια για το προσφυγικό υπουργός Μαργκερίτα Μάρκες, δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα της θα δεχθεί 10.000 πρόσφυγες στο έδαφός της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top