Στο Χονγκ Κονγκ ο Σαμαράς - Επιτέθηκε σκληρά στην κυβέρνηση

"Οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ αποσταθεροποίησαν τη χώρα, αλλά η Ελλάδα θα τα καταφέρει"

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το Χονγκ Κονγκ, όπου βρίσκεται για συνέδριο ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για λαϊκισμό, ψεύτικές υποσχέσεις και ψέματα.

«Σήμερα η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση συνασπισμού που αποτελείται από ένα απίστευτο μείγμα ενός αριστερίστικου και ενός ακραίου δεξιού κόμματος. Παρά τις ιδεολογικές τους διαφορές, βρίσκονται "στην ίδια γραμμή". Ματαιώνουν την αλλαγή, καταργούν τις μεταρρυθμίσεις, εκτροχιάζουν την οικονομία. Και τα κάνουν αυτά με ψεύτικες υποσχέσεις και τερατώδη ψέματα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Αλλά οι ψεύτικες υποσχέσεις τελικά προκαλούν γενικευμένη απογοήτευση, επιφέρουν βαθιά πόλωση, αποδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή, προκαλούν διάχυτη απελπισία, ενισχύουν τον εξτρεμισμό. Αυτός ο επικίνδυνος κατήφορος πρέπει να σταματήσει! Πρέπει να πολεμήσουμε τον εξτρεμισμό! Πρέπει να πολεμήσουμε τον λαϊκισμό, που οδηγεί σε ακραία φαινόμενα... Και πρέπει να καταπολεμήσουμε την απελπισία!».

Περιγράφοντας πως η Ελλάδα έφτασε στη σημερινή κατάσταση ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο περίφημο «mail Χαρδούβελη», τονίζοντας ότι η διαφορά, τότε, ανάμεσα στους υπολογισμούς της Τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης ήταν μόλις 0,5% του ΑΕΠ, δηλαδή λιγότερο από ένα δισ. ευρώ.

Ακολούθως, περιέγραψε πώς το σκηνικό άλλαξε με τη "λαϊκίστικη" κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, παραδεχόμενος: «Τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 τις χάσαμε. Αν και οι πολιτικές μας είχαν αρχίσει ήδη να αποδίδουν χειροπιαστά αποτελέσματα από κάθε άποψη, το εκλογ��κό σώμα, εξαντλημένο από την μακροχρόνια ύφεση, δεν είχε προλάβει να αισθανθεί τη διαφορά ή να εκτιμήσει το γεγονός ότι η χώρα είχε πια αλλάξει κατεύθυνση».

Με το που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, όπως τόνισε ο κ.Σαμαράς, «η οικονομία μας γύρισε, από την Ανάκαμψη πίσω στην Ύφεση. Ο Προϋπολογισμός γύρισε, από τα πρωτογενή πλεονάσματα, πίσω στα πρωτογενή ελλείμματα.Το Χρέος μας εκτροχιάστηκε από την τροχιά βιωσιμότητας όπου το είχαμε βάλει… Μεγάλα προγράμματα ιδιωτικοποιή��εων, είτε ακυρώθηκανσυνολικά, είτε βρίσκονται σε στασιμότητα έκτοτε…Μεγάλα επενδυτικά προγράμματα, που ήδη προχωρούσαν, ματαιώθηκαν! Εκτενέστατοι πιστωτικό έλεγχοι - capital controls – επιβλήθηκαν τον Ιούλιο του 2015 και παραμένουν ακόμα! Οι συστημικές τράπεζες της Ελλάδας που είχαν πλήρως ανακεφαλαιωθεί τον Νοέμβριο του 2014, χρειάστηκε να ανακεφαλαιωθούν ξανά τον Οκτώβριο του 2015, αυξάνοντας το Δημόσιο χρέος της χώρας και ξαναφέρνοντας την αβεβαιότητα για τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας. Κι ακόμα, επί πλέον όλων αυτών, αντιμετωπίζουμε τώρα πια και μια πολύ μεγάλη μεταναστευτική κρίση! Αυτή η ανεύθυνη πολιτική προκάλεσε μια κρίση χωρίς προηγούμενο».

Κλείνοντας την ομιλία του πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, θα τα καταφέρει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top