Suddeutsche Zeitung: Η Μέρκελ κρατάει στο χέρι τον Τσίπρα!

Αλλά κάνει λόγο και για… «ερωτικό τρίγωνο» Ελλάδας – Βερολίνου – ΔΝΤ

Suddeutsche Zeitung: Η Μέρκελ κρατάει στο χέρι τον Τσίπρα!
«Η γερμανική κυβέρνηση κρατάει στο χέρι την Ελλάδα» υποστηρίζει σε άρθρο της η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, στο οποίο κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχείρησε να εκμεταλλευθεί τη διαρροή του Wikileaks για να ασκήσει πίεση στη Γερμανία για το χρέος.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση θέλησε μέσω της διαρροής των Wikileaks κυρίως όχι να επιτεθεί στο ΔΝΤ, αλλά να στείλει μήνυμα στη Μέρκελ σχετικά με το αν το ΔΝΤ θα μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα ή αν θα αποχωρήσει.
«Α��τό σημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα, είτε τερματίζοντας αυτή την τριγωνική σχέση, είτε δεχόμενη την απαραίτητη ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα» υποστηρίζει η Suddeutsche Zeitung.
Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρεται σε «ερωτικό τρίγωνο»… Αθήνας- Βερολίνου-ΔΝΤ! «Το Βερολίνο θέλει να κρατήσει την Αθήνα στη νομισματική ένωση εφόσον βοηθήσει το ΔΝΤ, από την Ουάσιγκτον, να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Η Αθήνα από την πλευρά της επιθυμεί να παραμείνει μαζί με το Βερολίνο στη νομισματική ένωση, αλλά δεν εκτιμά καθόλου τον συνδυασμό με το ΔΝΤ. Το τελευταίο θα ήθελε να συνεργαστεί με την Αθήνα και το Βερολίνο, αλλά δεν μπορεί μέχρι τώρα γιατί το Βερολίνο αρνείται τους όρους του Ταμείου» αναφέρει. Για την τελευταία επισήμανση αναρωτιέται «μέχρι πότε;» η γερμανική εφημερίδα.
Σε ρεπορτάζ της επίσης η Suddeutsche Zeitung επικαλείται δήλωση του επικεφαλής του ESM, ο οποίος αποκαλεί την ελληνική κυβέρνηση ως την πιο ακατάλληλη στην Ευρώπη για να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top