Το Μουσείο Ολοκαυτώματος του Ισραήλ επισκέφθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των Εβραίων που εξοντώθηκαν από τους Ναζί

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος του Ισραήλ επισκέφθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος

​Το Μουσείο Ολοκαυτώματος του Ισραήλ επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των Εβραίων που εξοντώθηκαν από τους Ναζί.

16448507.jpg

«Δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή μισαλλοδοξίας, που προσβάλλει και υπονομεύει τον πολιτισμό μας και δεσμευόμαστε από την υπόσχεση που έχουμε δώσει: “Ποτέ Ξανά Ολοκαύτωμα”», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

16448508.jpg

«Το Ολοκαύτωμα μας δίδαξε με τον πλέον οδυνηρό και φρικτό τρόπο, ότι οι αρχές και αξίες του Ανθρωπισμού δεν είναι, στην πράξη, αυτονόητες. Άρα είναι χρέος όλων μας να επαγρυπνούμε για την περιφρούρησή τους. Ιδίως σήμερα που, για διάφορες αιτίες τις οποίες δεν χρειάζεται ν’ απαριθμήσω, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο αντισημιτισμός, βρίσκονται, δυστυχώς, και πάλι σ’ έξαρση. Γι’ αυτό και είναι θεμελιώδους σημασίας η διατήρηση και καλλιέργεια της μνήμης του Ολοκαυτώματος και η μεταβίβαση των διδαγμάτων του στη νέα και τις επόμενες γενιές».

16448506.jpg

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ακόμα πως είναι για τον ίδιο «χρέος εθνικής συνείδησης να μνημονεύσει μεταξύ των εκατομμυρίων θυμάτων, τους 67.151 Εβραίους Έλληνες, που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα» και υπογράμμισε πως «το Yad Vashem δεν είναι μόνον ο τόπος που αποτυπώνει την φρικτή ικανότητα του ανθρώπου για τον απόλυτο παραλογισμό».

16448501.jpg

«Μας υπενθυμίζει, ταυτοχρόνως, και την δυνατότητά του για το μεγαλείο, μέσα από τις πράξεις θάρρους και γενναιότητας των Δικαίων των Εθνών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και 327, γνωστοί ως σήμερα, Έλληνες Χριστιανοί, που με κίνδυνο της ζωής τους διέσωσαν Εβραίους συμπολίτες τους», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

16448499.jpg
Ο Π. Παυλόπουλος φύτεψε στο Δάσος των Εθνών μια ελιά, τονίζοντας πως είναι ένα δένδρο που αντέχει στο χρόνο, όπως ακριβώς και οι βαθιά ριζωμένοι στην ιστορία, δεσμοί των δύο λαών.

16448511.jpg
«Το Δάσος των Εθνών, στον επισκέπτη που έρχεται εδώ, μετά το Yad Vashem, το Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος, δεν αντικατοπτρίζει μόνον το όραμα ενός λαού ο οποίος οικοδόμησε το σύγχρονο Ισραήλ, αλλά υπενθυμίζει και την δέσμευση όλων μας ότι οι βαρβαρότητες του παρελθόντος δεν θα ξανασυμβούν», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top