Οργισμένο μήνυμα Τσακαλώτου σε ΔΝΤ:Βάλτε νερό στο κρασί σας!Σεβαστείτε τα κεκτημένα μιας χώρας

Κερδίζει έδαφος η πρόταση της κυβέρνησης να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις

Οργισμένο μήνυμα Τσακαλώτου σε ΔΝΤ:Βάλτε νερό στο κρασί σας!Σεβαστείτε τα κεκτημένα μιας χώρας

​Επίθεση στο ΔΝΤ και σε ορισμένα από τα μέλη του έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη του στα «Νέα», αποκάλυψε σε ποια φάση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς, τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής, αλλά και πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται ΔΝΤ και Θεσμοί στα κεκτημένα της χώρας μας.

Καταλογίζοντας σε ορισμένα μέλη του ΔΝΤ απουσία «μέριμνας για κοινωνική δικαιοσύνη και κατανόησης για τη διπλή κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα όταν ζητούν μεγάλο μέρος της αναπροσαρμογής του φόρου εισοδήματος να έρθει μέσα από τη μείωση του αφορολόγητου», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στέλνει ένα οργισμένο μήνυμα στο ΔΝΤ, ζητώντας του να «βάλει νερό στο κρασί του».

Παράλληλα, επισημαίνει πως «οι εργασιακές σχέσεις είναι μια από αυτές τις κατακτήσεις και δεν είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα να στοχεύει στο χειρότερο καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Αν και αναγνωρίζει πως υπάρχει «έλλειψη ταυτόσημης άποψης στο ΔΝΤ όπως και σε άλλους θεσμούς», απορρίπτει την πιθανότητα ρήξης.

Αναφορικά με τις κύριες συντάξεις και τις περικοπές, ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνει αισιόδοξος:

«Η πρόταση μας που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι άκρως προοδευτική. Δεν επιβαρύνει καθόλου τους φτωχούς και τα μεσαία στρώματα θα έχουν ελαφρύνσεις».

Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκτιμά πως «η πρώτη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα διότι έχει αλλάξει το κλίμα σε σχέση με το καλοκαίρι και πιο πολλοί παίκτες ψάχνουν να βρεθούν λύσεις παρά να βάλουν εμπόδια» και τονίζει πως στο Eurogroup της 22ας Απριλίου πρέπει να συζητηθεί το συνολικό πακέτο: αξιολόγηση και χρέος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top