«Δεν θα κοπούν οι κύριες συντάξεις» είπε ο Τσίπρας και έστειλε νέο μήνυμα στο ΔΝΤ

Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

​Την δέσμευσή ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις και πως θα τηρηθεί η συμφωνία έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας ακόμη ένα μήνυμα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πως «η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο».

«Απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές», τόνισε ο κ.Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τετάρτης και πρόσθεσε πως «όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο κ.Τσίπρας στάθηκε στην ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς, ενώ έκανε λόγο για αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Αναφερόμενος στη συμφωνία Ε.Ε.–Άγκυρας για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών, είναι μια θετική εξέλιξη.

«Ωστόσο, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top