Κυρίτσης: Δεν έχουμε συμφωνήσει να δεχθούμε πίσω τους πρόσφυγες που μπήκαν στα Σκόπια

«Να γίνει αίτημα και θα το εξετάσουμε – Εκτιμώ ότι η Ειδομένη θα “αδειάσει” τις επόμενες ημέρες»

Κυρίτσης: Δεν έχουμε συμφωνήσει να δεχθούμε πίσω τους πρόσφυγες που μπήκαν στα Σκόπια

Στην διάψευση ότι τα Σκόπια στέλνουν πίσω τους πρόσφυγες στην Ελλάδα προχώρησε ο Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στο περιστατικό με τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν χθες τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

«Δεν υπάρχει τέτοια εντολή στα σύνορα. Εάν γίνει αίτημα επανεισδοχής από τα Σκόπια, θα το εξετάσουμε» είπε ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο ίδιος, εάν έχει υπάρξει τέτοιο περιστατικό είναι μεμονωμένο: «Τα σύνορα φυλάσσονται αλλά όπως κάποιοι πέρασαν στα Σκόπια από την Ελλάδα, ενδεχομένως να έγινε και το αντίθετο μέσα από δύσβατα μονοπάτια. Κανένα ομαδικό πέρασμα, όμως, δεν έχει εγκριθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Αν υπάρξει αίτημα, θα το εξετάσουμε».

Ο κ. Κυρίτσης έκανε στη συνέχεια λόγο για «παραπληροφόρηση, ράδιο αρβύλα και σπασμένο τηλέφωνο» που δημιουργεί προβλήματα στην Ειδομένη και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί κάθε μέρα να έχει όλο και περισσότερους διερμη��είς στο σημείο.

«Εκτιμούμε ότι όπως και η Μυτιλήνη βούλιαξε για κάνα μήνα και μετά ομαλοποιήθηκε η κατάσταση, έτσι θα γίνει και στην Ειδομένη τις επόμενες ημέρες και ο κόσμος θα πειστεί και θα πάει στις δομές φιλοξενίας. Και ζητάμε σε αυτό τη βοήθεια και των εθελοντικών οργανώσεων αλλά και των αλληλέγγυων» κατέληξε ο κ. Κυρίτσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top