Μαξίμου: «Υποχωρεί το ΔΝΤ, κοντά στις ελληνικές θέσεις η συμφωνία»

Αισιοδοξία για θετική έκβαση της αξιολόγησης

Μαξίμου: «Υποχωρεί το ΔΝΤ, κοντά στις ελληνικές θέσεις η συμφωνία»

​Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών, καθώς όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ κύκλοι του Μαξίμου εκτιμούν ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στα μέσα Απριλίου.

Όπως αναφέρουν, τις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί ποιοτικά στοιχεία που ενισχύουν την άποψη αυτή, ανάμεσά τους οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος, αλλά και το γεγονός ότι οι θεσμοί θέτουν πλέον χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στα τέλη Απριλίου.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως η συμφωνία που τελικά θα επιτευχθεί θα είναι πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις που συγκλίνουν με εκείνες των Ευρωπαίων και όχι στις θέσεις του ΔΝΤ.

Εκτιμούν έτσι, ότι οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν μια σημαντική υποχώρηση των θέσεων του ΔΝΤ, ιδιαίτερα, όσον αφορά στην αξιολόγηση, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, το κυρίαρχο εργαλείο του ΔΝΤ για την εμπλοκή του στο πρόγραμμα ήταν η μη άφιξη των θεσμών στην Αθήνα λόγω διαφωνιών.

«Από τη στιγμή που οι θεσμοί βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και η διαπραγμάτευση εξελίσσεται, η συμφωνία θα κλείσει», τονίζουν.

Σημειώνουν μάλιστα ότι στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση θα αναβαθμίσει την ενημέρωση της κοινής γνώμης και αναμένεται να καθιερώσει τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top