ΚΑΥΤΟΙ διάλογοι στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών:«Με κοροϊδεύεις;», «Πρόσεχε πώς μου μιλάς»

Άναψαν τα αίματα για τα καλά πριν από το κοινό ανακοινωθέν

​Τεταμένη ήταν η ατμόσφαιρα στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών με τα αίματα να ανάβουν για τα καλά, όταν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να συμπεριληφθεί στο κοινό ανακοινωθέν αστερίσκος, ο οποίος θα ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την παρούσα κατάσταση.

«Με κοροϊδεύεις; Είναι δυνατόν να μπει αυτό στο ανακοινωθέν; Δεν μπορεί να βγει ανακοίνωση της Προεδρίας που να λέει ότι είμαι ανίκανος! Κρατάς μια αρνητική στάση, τινάζεις τη σύσκεψη στον αέρα, όπως ο Λεβέντης», είπε ο Α. Τσίπρας στην Φ. Γεννηματά.

«Πρόσεξε πώς μιλάς σε μένα. Εγώ έχω σαφή εθνική άποψη και θέση. Εδώ και ένα μήνα που σε συνάντησα σου έχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Εμένα η άποψή μου είναι ότι έχεις αποτύχει κι αυτό δε θα μου αρνηθείς να το καταγράψω», του απάντησε εκείνη.

Τότε στον καυγά παρενέβη και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης λέγοντας στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως «αν σκοπεύεις να επιμείνεις σε αυτά, εγώ αρνούμαι να υπογράψω το τελικό ανακοινωθέν», ενώ το λόγο πήρε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος τονίζοντας:

«Αυτά είναι μικροπολιτική. ��ι είναι αυτά που λες»;

«Αυτή είναι η άποψή μου και θέλω να καταγραφεί. Κυριάκο δεν καταλαβαίνω γιατί αρνείσαι το δικό μας δικαίωμα να καταγράψουμε την αντίρρησή μας. Μπορείς κι εσύ να καταγράψεις τη δική σου θέση και ο Σταύρος την πρότασή του για τον υπερυπουργό Μετανάστευσης», συνέχισε η Φ. Γεννηματά.

Ένταση όμως προκλήθηκε και ανάμεσα στον Κ. Μητσοτάκη και τον Α. Τσίπρα, όταν ο πρώτος ζήτησε να γίνει δημόσια καμπάνια αποτρεπτική για τη μετανάστευση.

«Αυτή είναι η ρητορική της Ακροδεξιάς στη Γερμανία εναντίον της Μέρκελ», είπε ο Α. Τσίπρας, με τον Κ. Μητσοτάκη να του απαντά:

«Ο Παππάς με κατηγορεί ότι ακολουθώ γραμμή Βίζενγκραντ».

«Αν σου πω εγώ τι λέει ο Γε��ργιάδης για μένα, προφανώς και δε θα ικανοποιηθείς», του είπε τότε ο πρωθυπουργός.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top