Ξαναρχίζει αυτή την ώρα η σύνοδος κορυφής- ΜΑΡΑΘΩΝΙΕΣ οι διαβουλεύσεις

Το ζήτημα της Μ. Βρετανίας στο επίκεντρο- Θρίλερ και για τη στάση της Ελλάδας στο σχέδιο συμπερασμάτων για το προσφυγικό

Ξαναρχίζει αυτή την ώρα η σύνοδος κορυφής- ΜΑΡΑΘΩΝΙΕΣ οι διαβουλεύσεις
​Αρχίζει εκ νέου αυτή την ώρα η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες, η οποία έχει αποδειχθεί παρτίδα πόκερ για γερά νεύρα, όσον αφορά το ζήτημα της Μ. Βρετανίας και των παραχωρήσεων που ζητά για την θεσμοθέτηση μίας «νέας σχέσης», προκειμένου να αποφευχθεί το Brexit, γεγονός που συναντά όμως τις έντονες αντιδράσεις αξιωματούχων της Ε.Ε., όπως του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Οι διαβουλεύσεις έχουν αποδειχθεί ήδη μαραθώνιες, καθώς διήρκεσαν όλη τη νύχτα σχεδόν και συνεχίστηκαν το πρωί, χωρίς να διαφαίνεται ακόμα «φως στον ορίζοντα».
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε επιστρέφοντας στον χώρο της συνόδου στις Βρυξέλλες ότι υπάρχει κάποια πρόοδος, αλλά ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία. «Θέλουμε συμφωνία, αλλά δεν θα αποδεχθούμε συμφωνία που δεν ικανοποιεί τις βρετανικές ανάγκες» διαμήνυσε.
Όσον αφορά την Ελλάδα, το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στο το προσφυγικό, με τον Αλέξη Τσίπρα να φέρεται να έχει διαμηνύσει στη συνάντησή του νωρίτερα σήμερα με Μέρκελ και Ολάντ ότι δεν θα διστάσει να βάλει βέτο στο κείμενο συμπερασμάτων αν δεν περιέχει σαφή αναφορά κατά των μονομερών ενεργειών από κράτη μέλη και του κλεισίματος συνόρων.
Κοινοτικές πηγές πάντως, εκφράζουν την απορία τους για τις διαρροές αυτές από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και παραπέμπουν σε δημόσιες ανακοινώσεις της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις οποίες το κείμενο των συμπερασμάτων για το προσφυγικό έχει ήδη ολοκληρωθεί, κλείσει και δημοσιευτεί με την έγκριση της Ελλάδος στις 02:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top