Ντομπρόβσκις: Υπάρχει πρόοδος αλλά ακόμη πρέπει να γίνει πολλή δουλειά

"Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης"

​Πρόοδο στις συζητήσεις τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης βλέπει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για την αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα. Ο κ.Ντομπρόβσκις τόνισε ότι η τρόικα αξιολογεί τα στοιχεία που έλαβε και θα επανέλθει. Συμπλήρωσε δε ότι ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά.

«Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα, ο πρώτος γύρος των συζητήσεων μόλις ολοκληρώθηκε. Οι ομάδες των ειδικών επιστρέφουν τώρα στις πρωτεύουσες, θα κάνουν την αξιολόγηση και την αποτίμηση των προτάσεων και θα επιστρέψουν εν ευθέτω χρόνω για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», είπε ο αντιπρόεδρος Βάλντις Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star, στις Βρυξέλλες Θ.Αθανασίου.

«Σύντομα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση. Έχει υπάρξει πρόοδος και εποικοδομητικός διάλογος σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, όπως οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2016, το δημόσιο και το ασφαλιστικό», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. «Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με τη δεύτερη φάση της αξιολόγησης, υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top