Αυτός είναι ο Τούρκος που παζαρεύει τηλεοπτική άδεια με την κυβέρνηση

Από πού ξεκίνησε και που έφτασε

Αυτός είναι ο Τούρκος που παζαρεύει τηλεοπτική άδεια με την κυβέρνηση

Την πραγματική «ταυτότητα» του Ακούν Ιλίτζαλι, που φέρεται σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος σήμερα σε τουρκικό οικονομικό περιοδικό, αλλά και όπως είχε αποκαλύψει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης πριν λίγες ημέρες, να «παζαρεύει» με την ελληνική κυβέρνηση μία… άδεια τηλεοπτικού σταθμό, αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Ο κ. Ιλίτζαλι, γεννημένος το 1969 πρώην πωλητής ρούχων στην πολυτελή Λεωφόρο Βαγδάτης στο Καντίκιοϋ, ��πορτκάστερ και παραγωγός, κατέχει το 70% του καναλιού 8 με συνέταιρο τον όμιλο Dogus, ένα μεγαθήριο της τουρκικής οικονομίας που αγόρασε το 50% της μαρίνας Φλοίσβου και την μαρίνα της Μυτιλήνης .

Το καλοκαίρι του 2015 έγινε πασίγνωστος στη χώρα του για την ιστορική του δήλωση ότι «αγαπά τον ηγέτη Ταγίπ Ερντογάν».

Η Dogus από την πλευρά της κατέχει κανάλια όπως το Star Tv αλλά και το NTV, όπου έδιωξε όλους τους δημοσιογράφους που αντιπολιτεύονταν το καθεστώς Ερντογάν!

Ελέγχει επίσης το 10% της διαφημιστικής αγοράς της γειτονικής χώρας. Πριν την Dogus συνέταιρος του Ιλίτζαλι ηταν ο κατασκευαστικός κολοσσός MNG που φτιάχνει υδροηλεκτρικά έργα, δρόμους και νοσoκομεία στην Τουρκία.

​​​​​BINTEO STAR Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top