Απίστευτη ΠΡΟΚΛΗΣΗ από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μπαλαούρα-Δίνει «συγχωροχάρτι» στη 17 Νοέμβρη

«Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα λαθεμένο, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου»

​Μια απίστευτη δήλωση για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, μνημείο ασέβειας για τις οικογένειες των θυμάτων της 17 Νοέμβρη, έκανε ο β��υλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, με αφορμή το κατέβασμα της παράστασης «η ισορροπία του Nash» από το Εθνικό Θέατρο-που χρησιμοποιούσε κείμενα του Σ.Ξηρού-, υποστηρίζοντας ότι οργανώσεις, όπως η 17 Νοέμβρη είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου!

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», αναφερόμενος σε σχόλιο του δημοσιογράφου για το αν είναι σωστό να ανέβει θεατρικό σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή και για το αν έχει δικαίωμα ο Ρουπακιάς να γράψει για την απονομή της δικαιοσύνης και το πώς δολοφόνησε τον Φύσσα, ο κ.Μπαλαούρας είπε ότι δεν είναι το ίδιο, όπως με το βιβλίο του Σάββα Ξηρού, στο οποίο βασίστηκε η αμφιλεγόμενη παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, που κατέβηκε άρον άρον μετά το σάλο.

«Δεν πρέπει να γίνονται αυτά, να κατεβάσουνε έργα. Τα έργα, όλη η πνευματική μάλλον δημιουργία, πρέπει να παρουσιάζεται. Οι οργανώσεις αυτές όπως η 17Ν είχαν ένα λαθεμένο, αλλά ένα ιδεώδες που ήταν υπέρ του ανθρώπου...» υποστήριξε ο κ.Μπαλαούρας, προκαλώντας την έκπληξη του δημοσιογράφου Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.

«Υπέρ του ανθρώπου σκοτώνοντας ανθρώπους;» ρώτησε ο δημοσιογράφος τον βουλευτή και ο κ.Μπαλαούρας απάντησε «Γενικά σας λέω, είχαν ας πούμε αντίληψη μιας κοινωνίας εντελώς διαφορετικής, μιας καλής κοινωνίας εν πάση περιπτώσει και οι κακοί έπρεπε να τιμωρηθούν».

Στο ερ��τημα «αν δικαιολογούνται οι στοχευμένες δολοφονίες;» ο κ.Μπαλαούρας δήλωσε «όχι ο φασισμός είναι σε μαζικό επίπεδο, δεν είναι ο κακός τραπεζίτης, ο καπιταλιστής. Απλώς η αξία είναι ριζικά αναφαίρετο δικαίωμα, αλίμονο, δηλαδή ο άνθρωπος οτιδήποτε και να ‘ναι, δεν μπορείς να σκοτώσεις. Δεν είμαστε υπέρ της εις θάνατον καταδίκης και εκτέλεσης μάλλον».

Αναφερόμενος ειδικά στα μέλη της 17 Νοέμβρη, ο κ.Μπαλαούρας τόνισε «Όμως είχανε μια διαφορετική αντίληψη. Αυτές οι οργανώσεις μιλούσανε για κάποια συγκεκριμένα άτομα για να δημιουργήσουν μια αναταραχή, να ξεσηκωθούνε οι μάζες να πάρουν την εξουσία. Οι Δίδυμοι Πύργοι ή το ISIS μοιάζουνε πολύ, με αυτό που έλεγα, με το φασιστικό κίνημα».

Στην ερώτηση «αν υπάρχει καλή και κακή τρομοκρατία;», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «όχι, ούτε αυτό είπα, είπα ότι είναι καταδικασμένα αυτά. Διότι, η φασιστική ιδεολογία έχει μία εξολοθρευτική, μαζική αντίληψη των πραγμάτων. Ο Χίτλερ καθάριζε, ας πούμε, όχι μόνο Εβραίους, ομοφυλόφιλους, κομμουνιστές, εκείνο και τ’ άλλο. Αυτό έχει μια τεράστια διαφορά, κατά την γνώμη μου, που βεβαίως μπορεί να μου πείτε ότι και εκείνοι έναν άνθρωπο να σκοτώσουν, πάλι είναι ειδεχθές, δεν είπα το αντίθετο. Αλλά σαν αντίληψη, δεν υποστηρίζω καμία απ’ αυτές».

Ακούστε στο ΒΙΝΤΕΟ ένα απόσπασμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top