Καμία απόφαση σήμερα στο Eurogroup – Παρών και ο Τόμσεν

Εκτιμήσεις για πολύ σύντομη συνεδρίαση

Καμία απόφαση σήμερα στο Eurogroup – Παρών και ο Τόμσεν

Συντομότατο αναμένεται να είναι το σημερινό Eurogroup, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετάσχει και ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Π. Τόμσεν.

Στο Eurogroup θα συζητηθεί το ελληνικό πρόγραμμα, όμως δεν πρόκειται να ληφθεί κάποια απόφαση, οπότε αναμένεται να η συνεδρίαση να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα.

Ανάμεσα στα άλλα, θα γίνει μια πρώτη κουβέντα επί της ελληνικής πρότασης για το ασφαλιστικό, την οποία την Τετάρτη, χαρακτήρισε Ευρωπαίος αξιωματούχος «φιλόδοξη».

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να εκφέρει κανείς ολοκληρωμένη άποψη, με μια πρώτη εκτίμηση όμως την χαρακτήρισε «ένα μεγάλο βήμα μπροστά», στο βαθμό που προβλέπει τη συγχώνευση των ταμείων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup θα γίνει ακόμα μια σύντομη πρώτη αξιολόγηση, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα φτάσουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.

Τότε είναι που στο μικροσκόπιο των θεσμών θα μπουν η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, η οριστικοποίηση των δημοσιονομικών στόχων για το 2016 και η μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Και όλα αυτά παρουσία του Π. Τόμσεν, ο οποίος θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση, στο πλαίσιο της ετήσιας συζήτησης για την έκθεση του ΔΝΤ για την Ευρωζώνη, βάσει του άρθρου 4.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top