Πετρόπουλος στη Βουλή: 2.550 συνταξιούχοι παίρνουν πάνω από 3.000 ευρώ

Τι απάντησε ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεωνο σε ερώτηση 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Πετρόπουλος στη Βουλή: 2.550 συνταξιούχοι παίρνουν πάνω από 3.000 ευρώ
Σε 2.550 από τους 2.663.445 ανέρχονται οι συνταξιούχοι που το συνολικό ποσό των συντάξεων, το οποίο λαμβάνουν ξεπερνά τις 3.000 ευρώ μεικτά μηνιαίως, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, για τον Ιούλιο του 2015, ενώ 725 από τους 4.564.104 είναι εκείνοι των οποίων η μία και μοναδική σύνταξη υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ.

Όπως υποστηρίζει πάντως ο κ. Πετρόπουλος, αναλογικά οι συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιούχων είναι πολύ μικρές σε σχέση με το γενικό σύνολο, αφού αντιστοιχούν στο 0,096% και 0,016% αντίστοιχα.

Οι «υψηλοσυνταξιούχοι» άνω των 3.000 ευρώ αφορούν κυρίως σε ειδικές περιπτώσεις του Δημοσίου όπως οι βουλευτές και οι δικαστές, καθώς και νομικούς, μηχανικούς, γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Αναφορικά, δε, με εκείνους οι οποίοι παίρνουν πάνω από 3 συντάξεις κύριες και επικουρικές, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, πρόκειται κυρίως για συνταξιούχους που:

- Λαμβάνουν ταυτόχρονα με την αυτοδίκαιη σύνταξή τους και συντάξεις χηρείας
- Ήταν ασφαλισμένοι σε περισσότερους εκ των έναν κύριων φορέων ασφάλισης και θεμελίωσαν ��ικαίωμα σε κάθε έναν από αυτούς
- Ανήκουν και στις δύο ως άνω περιπτώσεις.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι τα στοιχεία διαβίβασε στη Βουλή ο Τάσος Πετρόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι χαρακτήριζαν προκλητικό σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία να υπάρχουν συνταξιούχοι που λαμβάνουν 3 ή 4 φορές περισσότερα χρήματα από εν ενεργεία εργαζόμενους ή ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό συντάξεων.

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top