Σε ύψος-ρεκόρ οι προσλήψεις κομματικών συμβούλων στα υπουργεία!

Διπλασιάστηκαν οι διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων στα κυβερνητικά γραφεία

Σε ύψος-ρεκόρ οι προσλήψεις κομματικών συμβούλων στα υπουργεία!
Διπλό σκάνδαλο με τις στρατιές των κομματικών συμβούλων στα κυβερνητικά γραφεία, την ώρα που η ανεργία καλπάζει, και εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στενάζουν από τα νέα μέτρα: Αφενός ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων έχει διπλασιαστεί από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αφετέρου οι προσλήψεις τους έχουν γίνει με υπέρογκες αμοιβές, με τη σφραγίδα μάλιστα του νέου μισθολογίου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο αριθμός των συμβούλων σε γραφεία υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων, και διοικητών οργανισμών του στενού δημόσιου τομέα, έφτασε το Δεκέμβριο τους 1.874, από 957 που ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο!

Ανάλογα, υπολογίζεται ότι έχει αυξηθεί και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων στους φορείς του Δημοσίου, που ήταν προ τριμήνου: 1138 στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και συνολικά 1.751 στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Δηλαδή οι 3. 846 συνεργάτες των κυβερνητικών αξιωματούχων, επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αποκάλυψε το Ποτάμι στη Βουλή, οι μετακλητοί ή αποσπασμένοι κυβερνητικοί σύμβουλοι, όχι μόνο εντάσσονται στο νέο ενιαίο μισθολόγιο, αλλά και με υπέρογκες αμοιβές, συγκριτικά και με τους συναδέλφους τους του Δημοσίου, με τα ίδια ακριβώς προσόντα. Καθώς οι αποδοχές τους εξισώνονται με τον καταληκτικό μισθό εργαζομένου με πτυχίο πανεπιστημίου. Δηλαδή:

-Ένας νεοπροσλαμβανόμενος στο Δημόσιο, απόφοιτος Ανώτατης Σχολής, λαμβάνει 1.092 ευρώ το μήνα.

-Αν είναι κάτοχος μεταπτυχιακού, ο μισθός του θα φτάσει 1.327 ευρώ.

-Ένας μετακλητός ή αποσπασμένος υπάλληλος προσλαμβάνεται με 2094 ευρώ, ακόμη κι αν είναι απόφοιτος Λυκείου.

-Δηλαδή η αύξηση μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1.236 ευρώ το μήνα, για όσο διάστημα υπηρετεί σε κυβερνητικό γραφείο. Όσο θα έπαιρνε μετά από είκοσι χρόνια εργασίας στο Δημόσιο!

Η ευνοϊκή διάταξη για τους μετακλητούς υπαλλήλους δεν αφορά τους συνεργάτες βουλευτών, καθώς αυτοί υπάγονται στον προϋπολογισμό της Βουλής.

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top