Αιχμές Πανούση κατά πολιτικών προσώπων για διαρροές και «χυδαίες επιθέσεις»

Κατέθεσε και σήμερα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Με αιχμές κατά πολιτικών προσώπων στις δηλώσεις του, ακόμα και για «χυδαίες σε κάποιες περιπτώσεις» επιθέσεις σε βάρος του, έφυγε από τον Άρειο Πάγο ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος ολοκλήρωσε την κατάθεσή του που είχε ξεκινήσει χθες στον αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Δημήτρη Δασούλα. Ο πρώην υπουργός κατέθεσε ως πρώτος μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες πως δεχόταν απειλές για τη ζωή του, αλλά και για την μηνυτήρια αναφορά των υπουργών Παρασκευόπουλου- Τόσκα, σχετικά με την διαρροή διαλόγων από καταγραφές της ΕΥΠ.

Ο κ. Πανούσης χαρακτηριστικά ανέφερε:

"Ως πολίτης, ως άνθρωπος και ως νομικός νιώθω υπερήφανος για τη Δικαιοσύνη της χώρας. Είναι ώρα της Δικαιοσύνης, δεν είναι η ώρα της Πολιτικής. Ολοκλήρωσα την κατάθεσή μου σχετικά με αυτά που είχα αναφέρει, γιατί, όπως ξέρετε δεν έχω κάνει μήνυση ή έγκληση, αναφορά έκανα. Μέσε σε ένα κλίμα αμεροληψίας, ακεραιότητας, διότι εγώ όταν λέω πιστεύω στους θεσμούς, έχω μια σωκρατική αντίληψη, αν έχω κάνει λάθος να τιμωρηθώ, αν δεν έχω κάνει όμως, να τιμωρηθούν οι άλλοι.

Άρχισε αυτή η διαδικασία, ακολούθησε η Κυβέρνηση να τα πάω στον Εισαγγελέα και από εκεί και πέρα, μετά από μένα ας έρθουν όλοι αυτοί που με κατηγορούν ή που υπαινίσσονται διάφορα πράγματα, καμιά φορά και με χυδαίο τρόπο να πουν τη δική τους εκδοχή.

Όποια απάντηση κι αν έρθει και απόφαση παρθεί από τη Δικαιοσύνη, από εμένα είναι εξ αρχής δεκτή, αποδεκτή και σεβαστή. Δεν έχω πολιτικά μέσα, δεν χρησιμοποιώ και πλάγια μέσα για να επηρεάσω κανέναν. Περιμένω τη Δικαιοσύνη και μπράβο τους με τον τρόπο που λειτουργούν».

Στην ερώτηση δημοσιογράφου ��ν πρότεινε μάρτυρες, απάντησε:

"Δεν είμαστε σε αυτή τη φάση, μάρτυρες προτείνεις όταν κάνεις μήνυση ή έγκληση".

Χαρακτηριστικές επίσης ήταν οι αιχμές του για τις διαρροές διαλόγων από τις καταγραφές της ΕΥΠ, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως ίσως πίσω από αυτές τις διαρροές κρύβεται η κυβέρνηση όταν ερωτήθηκε για τις κασέτες.

«Δεν είναι έτσι το πράγμα, επειδή η δεύτερη μηνυτήρια αναφορά των υπουργών θα συζητηθεί. Υπάρχει μια υποψία αναντιστοιχίας, ανάμεσα στα ακούσματα, αυτοί που άκουγαν, δεν άκουγα εγώ, στα έγγραφα και στις δημοσιογραφικές διαρροές. Ο μόνος τρόπος για να είμαστε αξιόπιστοι είναι να κάτσει το ένα πλάι στο άλλο, τι ακριβώς και με ποιον τρόπο και με ποια νομιμότητα ακούγανε αυτοί που ακούγανε, καταγράφανε αυτοί αυτοί που αντιγράφανε, τι αντιστοιχία έχουν με αυτά που κατέθεσα, που μου τα δώσανε, δεν τα παρήγαγα μόνος μου και τι σχέση έχουν με τις διαρροές» τόνισε ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Πανούσης πρόσθεσε: «Απλώς θέτω ένα ερώτημα λογικής, αν θέλετε το αποδέχεστε: Εγώ δεν διαρρέω, η Δικαιοσύνη δεν διαρρέει, ποιος διαρρέει; Ποιος άλλος έχει τα έγγραφα και μπορεί να τα διαρρέει με τον δικό του τρόπο ακριβώς για να στοιχειοθετήσει τη μηνυτήρια αναφορά περί διαρροής;».

Με αφορμή μάλιστα ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχει την απάντηση, δήλωσε: «Μέσα μου, ως εγκληματολόγος την έχω».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top