Σφοδρή επίθεση Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε»!

«Η δεύτερη φορά Αριστερά βγάζει πρώτη φορά στο σφυρί τα σπίτια» υποστήριξε

Σφοδρή επίθεση Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε»!
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνη��η για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, με έμφαση τις αλλαγές για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την τοποθέτησή του στην ολομέλεια της Βουλής.

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε για αυτά που λέγατε τον Δεκέμβριο του 2014 και να ζητήσετε ένα συγγνώμη από τον ελληνικό λαό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος χαρακτήρισε την κυβέρνηση σαν «νεοφιλελεύθερη Αριστερά» που «αύξησε παντού τους φόρους και πετσόκοψε τις συντάξεις και επέβαλε νέους φόρους».

«Η δεύτερη φορά Αριστερά βγάζει πρώτη φορά στο σφυρί τα σπίτια» ανέφερε σε άλλο σημείο, ενώ αναφέρθηκε στις αλλαγές στα όρια αντικειμενικής αξίας και εισοδήματος, που αφήνουν απροστάτευτη την μεγάλη πλειοψηφία των δανειοληπτών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι με την «σεισάχθεια» καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τις δόσεις, καθώς θα διέγραφε τα χρέη και σήμερα κάνει το αντίθετο. «Εσείς λέγατε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Είναι ή δεν είναι ο κ. Τσίπρας που υποσχόταν ότι κανένα σπίτι δεν θα πάει στα κοράκια; … Τέτοιο έδαφος καλλιεργήσατε για αυτό οι συνάδελφοι έχουν πρόβλημα συνείδησης σήμερα. Και εμείς είχαμε πρόβλημα. Όμως κρατήσαμε και κανένας πλειστηριασμός δεν έγινε στα χρόνια της κρίσης» υποστήριξε.

Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «ανάλγητη και νεοφιλελεύθερη Αριστερά» ότι «από το όχι σε όλα κατέληξε στο «ναι στα όλα» και κάνει αυτό που εμείς δεν αφήσαμε να γίνει ποτέ στα χρόνια της κρίσης».

«Εσείς λέγατε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη… Είναι ή δεν είναι ο κ. Τσίπρας που υποσχόταν ότι κανένα σπίτι δεν θα πάει στα κοράκια;… Τέτοιο έδαφος καλλιεργήσατε για αυτό οι συνάδελφοι έχουν πρόβλημα συνείδησης» τόνισε.

Την κυβέρνηση κατηγόρησε επίσης ότι επιλέγει συνεχώς την διαδικασία του κατεπείγοντος, την οποία προηγουμένως επέκρινε, για να μην υπάρχει χρόνος για να εξετασθούν όλες οι παράμετροι των νομοσχεδίων. «Φέρατε ένα νομοσχέδιο μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, στις 3 πμ περίπου και ύστερα έκρυψαν την μετάφραση» συμπληρωσε.

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και για τον επιπλέον φόρο στο κρασί, όπως και για τα νέα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία χαρακτήρισε «χαράτσι Τσίπρα», ενώ υποστήριξε ότι «έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας, της νεοφιλελεύθερης Αριστεράς που δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται».

Ο κ. Μεϊμαράκης κατέληξε στην ομιλία του: «Αυτά είναι μέτρα δικά σας, είναι μέτρα Τσίπρα-Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Επειδή περιμένατε τη ΝΔ να έχει προβλήματα, κοιτάξτε τα δικά σας και η ΝΔ θα είναι πιο ενωμένη παρά ποτέ από τη Δευτέρα για να ασκήσει ακόμα καλύτερα τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα».



Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top