Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα πάει ο Πανούσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Θα ενημερώσει για τις καταγγελίες του

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα πάει ο Πανούσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης θα πρέπει να προστρέξει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε να παραθέσει όλα τα στοιχεία, που σχετίζονται με τις καταγγελίες του για σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς». Αυτό αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής.

Το θέμα έθεσαν οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) και Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ) κατά την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, τονίζοντας ότι απαιτείται γρήγορη εξέταση της υπόθεσης αν είναι δυνατόν και εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Ωστόσο, η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου αν και αρχικά συμφώνησε για την αναγκαιότητα της έρευνας στην συνέχεια επιχείρησε να την υποβαθμίσει και να παραπέμψει την κλήση των δύο προσώπων στο απώτερο μέλλον. «Αρκεί που θα τους καλέσουμε. Δεν περιμένει η κοινωνία τι θα πει η επιτροπή μας για την υπόθεση. Είναι ήσυχη ότι την έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Οι κ.κ Βενιζέλος και Τραγάκης επέμειναν στην άποψη τους, με την κα Χριστοδουλοπούλου αν τους απαντά πως «πρέπει η συζήτηση να γίνει οργανωμένα για να βγει συμπέρασμα και όχι να καλύψει την περιέργειά μας γύρω από ονόματα που δεν έχουμε στοιχεία. Προτείνω να γίνει οργανωμένη συζήτηση σε ημερομηνία που θα προσδιορίσουμε. Το να αναλάβουμε εμείς ένα ζήτημα που απασχολεί την επικαιρότητα και την δικαιοσύνη είναι σαν να θέλουμε να βάλουμε το χέρι μας».

Στην αναγκαιότητα της άμεσης κλήσης των Πανούση – Ρουμπάτη συμφώνησε και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, επισημαίνοντας ότι «είναι μείζον πολιτικό το θέμα και είναι αδιανόητο να στείλουμε μήνυμα ότι δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε και να λέμε ότι θα το δούμε σε άλλο χρόνο. Άμεσα πρέπει να το δούμε».

Δείτε επίσης:

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για υπεξαγωγή εγγράφου κατέθεσαν Παρασκευόπουλος-Τόσκας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ με μηνύσεις και βολές εκατέρωθεν μεταξύ Πανούση και κυβέρνησης

Δείτε περισσότερα για το θέμα Πανούση στο ΒΙΝΤΕΟ του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top